Acasă Tehnologie Primul pasager care va zbura în jurul Lunii

Primul pasager care va zbura în jurul Lunii

Compania lui Elon Musk, SpaceX, a dezvăluit primul pasager privat pe care intenționează să zboare în jurul Lunii.

Miliardarul japonez Yusaku Maezawa, de 42 de ani, a anunțat: „Eu aleg să merg pe Lună”.

Zborul va fi lansat la Big Rock Rocket (BFR), unde se află sistemul de lansare dezvăluit de Musk în 2016.

Misiunea, care este planificată 2023, va marca prima vizită a oamenilor pe Lună după misiunea Apollo 17, lansată de NASA, în 1972.

Anunțul a fost făcut marți la sediul SpaceX din Hawthorne, California.

Compania a declarat că zborul reprezintă „un pas important spre a permite accesul oamenilor obișnuiți care doresc să călătorească în spațiu”.

Maezawa a spus că va invita până la opt artiști să i se alăture în spațiu.

Maezawa a apărut pe prima pagină a ziarelor în 2017, după ce a plătit 110,5 milioane de dolari pentru o pictura a artistului Jean-Michel Basquiat la o licitație din New York.

Pasionatul de artă,  Maezawa a declarat, luni, că va invita șase până la opt artiști din întreaga lume să i se alăture în spațiu la bordul rachetei SpaceX în 2023.

„Ei vor fi rugați să creeze ceva după ce se vor întoarce pe Pământ. Operele lor vor inspira visătorul în noi toți”, a declarat el reporterilor.

Până în przent, doar 24 de oameni au vizitat Luna, toți fiind americanii. Unele dintre misiunile Apollo au orbitat în jurul Lunii ara a aseliniza.

Racheta care va efectua această călătorie nu a fost construită.

În 2017, Elon Musk a anunțat că va trimite doi pasageri privați pentru o călătorie în jurul Lunii, care urma să fie lansată încă din acest an.

La acea dată,  SpaceX intenționa să folosească racheta Falcon Heavy și versiunea echipată a navei spațiale existente Dragon.

Însă, în luna februarie a acestui an, Elon Musk a spus că SpaceX se va concentra pe BFR pentru viitoarele misiuni.

BFR nu a zburat niciodată, dar Musk a lansat câteva detalii tehnice despre aceasta. Racheta este de așteptat să aibă 118 metri înălțime și un diametru de 9 metri.

Prin comparație, Falcon Heavy are 70 de metri înălțime și constă dintr-un nucleu central al rachetei, înconjurat de două boostere, fiecare având un diametru de 3,66 metri.

Luni, Elon Musk a prezentat varianta navei spațiale BFR care va purta călătorii în jurul lunii.

Noua variantă BRF confirmă unele modificări de proiectare ale navei, incluzând trei aripi mari în spate și un scut pentru căldură pe partea inferioară a rachetei.

BFR ar trebui să poată ridica o cantitate de 150 de tone pe orbita Pământuluit – mai mult decât rachetele americane Saturn V care și nava spațiale Apollo.

În ultima vreme, despre Elon Musk, fondatorul SpaceX, au apărut știri inconfortabile: el a fumat recent marijuana în timpul unui webcast cu un comedian american, acțiunile Tesla au avut o perioada turbulentă,  a fost dat în judecată pentru defăimare în legătură cu afirmațiile repetate că scafandru britanic a abuzat copii.

Procesul intentat de Vernon Unsworth, care a ajutat la salvarea a 12 adolescenți thailandezi dintr-o peșteră inundată în iulie, solicită despăgubiri în valoare de 75.000 de dolari și o interdicție împotriva lui Musk pentru a opri continuarea acuzațiilor.

5/5 - (4 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Sofia FEIER
Mai multe Tehnologie
Comentarii închise.

Recomandări

Olanda: Proteste viloente împortiva măsurilor COVID – zeci de persoane arestate și șapte persoane rănite

Poliția olandeză a deschis focul asupra protestatarilor care au participat la revoltele ca…