Acasă Extern Roma îl convoacă pe ambasadorul francez

Roma îl convoacă pe ambasadorul francez

Ministerul de Externe al Italiei l-a convocat sâmbătă ambasadorul francez pentru a explica de ce poliția de frontieră franceză înarmată a intrat într-o clinică din Italia condusă de o organizație neguvernamentală care se îngrijește de migranți, a informat o sursă din minister, relatează Reuters.

Incidentul a provocat furie printre mulți politicieni italieni, dintre care unii l-au văzut ca o încălcare a teritoriului italian.

ONG-ul Rainbow for Africa a declarat că incidentul s-a întâmplat vineri seara, când francezii au adus un migrant nigerian la gara din orașul de graniță italian Bardonecchia.

ONG-ul a declarat că a polițiștii de frontieră francezi au intrat în clinica situată în gară și au cerut personalului să efectueze un test de urină pentru bărbatul pe care l-au adus întrucât l-au suspectat de trafic de droguri.

Autoritățile vamale franceze au declarat că au primit consimțământul scris al omului pentru testare, iar ONG-ul le-a acordat permisiunea de a folosi facilitățile pentru aceasta. Testul a fost negativ.

Autoritățile vamale din Franța au declarat că au respectat regulamentele și sunt gata să clarifice cu italienii orice proceduri legale și operaționale pentru a evita viitoarele incidente.

Massimiliano Fedriga de la partidul italian Liga Nordului, care a avut un scor electoral foarte bun la alegerile din  4 martie, a declarat că francezii au făcut ca Italia să pară „de râsul Europei”.

„Poliția franceză face tot ceea ce vrea pe teritoriul italian fără a fi deranjată, ca și cum ar fi acasă. Ce s-a întâmplat în Bardonecchia este grav și arată modul în care așa-numiții noștri prieteni din Europa au puțin sau deloc consideție pentru noi „, a spus el într-o declarație, conform sursei citate.

5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Adela BOTOȘ
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Palatul Cotroceni: Întâlnire Klaus Iohannis – Ursula von der Leyen

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost primită, luni, la Palatul Cot…