Acasă Extern Italia denunţă „colonizarea” franceză în Africa

Italia denunţă „colonizarea” franceză în Africa

Ambasadorul Italiei a fost convocat luni seară la Ministerul francez de Externe pentru a oferi explicaţii după ce vicepremierul Italiei Luigi Di Maio a cerut Uniunii Europene să sancţioneze Franţa pentru că ar continua activităţile de colonizare în Africa.

În cursul unei vizite efectuate în regiunea Abruzzo, Luigi Di Maio, liderul Mişcării Cinci Stele (populistă, antisistem), a criticat politicile Franţei în Africa, pe fondul tensiunilor privind gestionarea imigraţiei extracomunitare.

„Avem oameni care pleacă din Africa pentru că unele ţări europene, în special Franţa, nu au încetat niciodată colonizarea Africii. Dacă Franţa nu ar avea coloniile africane, pentru că aşa trebuie numite, ar fi a 15-a economie din lume. În schimb, este printre primele, deoarece face aceste lucruri în Africa”, a declarat Luigi Di Maio.

În replică, Ministerul francez de Externe a convocat-o pentru explicaţii pe Teresa Castaldo, ambasadorul Italiei la Paris. „Nu este prima dacă când autorităţile italiene fac comentarii inacceptabile şi agresive”, a declarat un oficial guvernamental de la Paris citat de agenţia Reuters.

Italia şi Franţa au frecvent disensiuni din cauza situaţiei din Libia şi a afluxului de imigranţi extracomunitari care ajung în Europa.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Denisa ORBAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Noua tulpină de COVID se transmite mai ușor și are un grad de mortalitate crescut

Premierul Boris Johnson a atenționat vineri seara că noua tulpină a COVID-19  este mult ma…