Acasă Extern Rusia, obiectiv strategic pentru SUA

Rusia, obiectiv strategic pentru SUA

Comandantul Corpului Marinei Unite, generalul Robert Neller, a subliniat recent Rusia și regiunea Pacificului drept obiective strategice ale SUA.

În timp ce s-a adresat unității de marină, formată din 300 de militari, din Norvegia, abordând problema unui posibil conflict militar în viitor, comandantul serviciului, generalul Robert Neller, a declarat că „accentul se pune mai mult pe Pacific și Rusia”.

Konstantin Sivkov, analist militar rus și președinte al Academiei pentru Probleme Geopolitice, consideră că Unitatea maritimă a SUA reprezintă o provocare pentru securitatea Rusiei.

„În caz de agresiune, marinarii americani ar fi  amplasați în nord pentru a captura bazele submarinelor în regiunea Murmansk [Rusia] ca obiectiv [strategic]”, a declarat Sivkov într-un interviu acordat recent radiodifuziunii rusești. „În sud, pot ateriza în Crimeea, iar în Orientul Îndepărtat, cel mai probabil în Kamchatka, unde se bazează, de asemenea, submarinele strategice”.

Pe 21 decembrie, Military.com a relatat că generalul Robert Neller a vizitat baza norvegiană Home Guard lângă Trondheim, care găzduiește o unitate a marinei americane.

„Sper că mă înșel, dar vine un război … Există o luptă aici, o luptă informațională, o luptă politică „, a spus comandantul Corpului Maritim al Statelor Unite, citat de relatări ale mass-media.

Generalul a remarcat că SUA își concentrează atenția de la Orientul Mijlociu către Pacific și Rusia, reluând Strategia de securitate națională lansată recent de președintele Trump, care tratează Moscova ca un potențial rival al SUA și o provocare pentru „influența, valorile și bogăția americană”, alături de China.

Comentând cuvintele lui Robert Neller, purtătorul de cuvânt al generalului Eric Dent, a declarat pentru  Washington Post că declarația comandantului „a fost menită să inspire militarii pentru a se concentra asupra pregătirii marinei”, adăugând că militarii americani au fost de asemenea informați că Rusia, China, Iranul și Coreea de Nord nu sunt dispuși să intre în război cu SUA.

„A fi pregătit este o practică constantă, dacă vrei pace, te pregătești de război, asta este exact ceea ce dorim și facem „, a spus Lt. Col. Dent, citat de mass-media.

Forțele armate rusești sunt bine pregătite pentru acest scenariu, a declarat Sivkov, adăugând că personalul militar rus își îmbunătățește abilitățile de operațiuni anti-aterizare.

Sivkov a explicat că principalele componente ale succesului îl împiedică pe un adversar să obțină superioritate în aer, să lovească forțele de asalt și să acopere trupele, să atace navele de război ale adversarului în zona de aterizare și să desfășoare o operațiune direct pe mal.

Potrivit analistului militar, una dintre principalele provocări ale forțelor de asalt este sistemul de rachete și artilerie de coastă al Rusiei, cum ar fi 3K60 Bal, desemnat de NATO ca SSC-6 „Sennight”, care este capabil să atingă ținte la distanță 120 km. Balonul 3K60 poate detecta în mod secret ținte, lansând un total de 32 de rachete cu un interval maxim de până la trei secunde.

A-222 Bereg, o armă rusească de 130 de milimetri cu artilerie de coastă autopropulsată, ar putea deveni încă o surpriză neplăcută pentru adversar, a menționat analistul. Este capabil să distrugă țintele de suprafață, inclusiv țintele de mare viteză, la o distanță de până la 22 kilometri. Sistemul de artilerie Bereg poate îneca în mod autonom autovehiculele inamice.

Având în vedere acest lucru, o operațiune de aterizare nu ar fi o plimbare în parc pentru marinarii americani, chiar dacă vor scăpa de forțele navale rusești, a subliniat Sivkov.

Deși contingentul marin american din Norvegia, care are o frontieră terestră de 195,7 kilometri și o frontieră maritimă de 23,2 kilometri cu Rusia, poate fi extins la 3.000 de militari, nu va putea prelua Apărarea Rusiei, a declarat Ivan Konovalov, directorul Centrului pentru mediul politic.

Chiar dacă vor acumula o forță de 30.000 de militari [în Norvegia], ei nu pot face nimic „, a declarat Konovalov. Operațiunile de aterizare sunt în primul rând cu privire la confruntarea flotelor. În Marea Barents, avem submarine și nave de suprafață și, cred că nu vor putea să ne depășească [Rusia] acolo „.

„Declarația a fost făcută în Norvegia, flancul de nord al NATO, care include Marea Britanie, Norvegia și statele baltice, care rămâne ferm în pozițiile anti-rusești, pentru că SUA sprijină conceptul de presiune asupra Rusiei”, a apreciat de Konstantin Sivkov.

5/5 - (7 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victoria BRAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Curtea Penală Internațională: dr. Fauci, Bill și Melinda Gates, șeful OMS, Klaus Schwab și oficiali din Marea Britanie ACUZAȚI de crime împotriva umanității

Un grup de activiști din Marea Britanie, din care face parte și fostul vicepreședinte al P…