Acasă Diverse Rusia sprijină sportivii la Jocurile Olimpice de Iarnă din 2018

Rusia sprijină sportivii la Jocurile Olimpice de Iarnă din 2018

Adunarea Olimpică a Rusiei, organismul suprem de conducere al Comitetului Olimpic rus (AOR), a luat decizia de a sprijini sportivii ruși să participe la Jocurile Olimpice de Iarnă din 2018, a declarat AOR, marți.

„Adunarea Olimpică respectă orice decizie a atleților și face apel la toată lumea să respecte alegerea individuală a fiecărui atlet”, a afirmat AOR în declarație.

Săptămâna trecută, Comitetul Internațional Olimpic (CIO) a interzis participarea Rusie la Jocurile Olimpice de Iarnă din 2018, care se vor desfășura în Pyeongchang, Coreea de Sud.

CIO va permite participarea la jocuri doar a sportivilor ruși „curați” care nu sunt implicați în scandalurile de dopaj.

Președintele rus Vladimir Putin a afirmat anterior că decizia CIO este motivată politic, dar a respins ideea de a boicota Jocurile Olimpice.

Luni, AOR a publicat o declarație semnată de sportivii ruși, în care și-au exprimat disponibilitatea de a participa la Jocurile Olimpice din 2018, în ciuda faptului că au fost „puși în condiții inegale față de colegii din alte țări”.

AOR va asigura participarea sportivilor ruși la jocurile viitoare și va oferi asistența necesară pentru rezolvarea problemelor organizaționale, tehnice, financiare și de altă natură.

AOR va oferi sprijin tuturor sportivilor ruși care nu au primit invitație din partea CIO sau care nu vor participa la Jocurile Olimpice.

Alexandru Zhukov, șeful AOR, a declarat pe contul AOR Twitter că peste 200 de sportivi ruși pot fi calificați să participe la Jocurile de Iarnă din 2018.

La Jocurile Olimpice de Iarnă organizate la Soci, în 2014, au participat 225 de sportivi ruși.

5/5 - (8 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victoria BRAN
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

Curtea Penală Internațională: dr. Fauci, Bill și Melinda Gates, șeful OMS, Klaus Schwab și oficiali din Marea Britanie ACUZAȚI de crime împotriva umanității

Un grup de activiști din Marea Britanie, din care face parte și fostul vicepreședinte al P…