Acasă Economie Sancțiunile anti-Rusia afectează afacerile germane

Sancțiunile anti-Rusia afectează afacerile germane

CEO Adidas, Kasper Rorsted, spune că sancțiunile economice împotriva Rusiei au condus la pierderea multor locuri de muncă în Vest.

Vorbind pentru presa germană, șeful Adidas a subliniat că sancțiunile dăunează Vestului la fel de mult ca și Rusiei. El a cerut Europei să-și restabilească relațiile cu Rusia.

„Oricine crede că sancțiunile pedepsesc doar Rusia este greșit”, a spus Rorsted, vorbind pentru ziarul german Frankfurter Allgemeine Zeitung.  Sancțiunile „au dus la pierderea multor locuri de muncă în Occident. Politicienii preferă să tacă despre acest fapt”.

Rorsted a declarat că că vina pentru tensiunile actuale nu se află exclusiv în Moscova, spunând că țările europene trebuie să „găsească o soluție la relația tensionată cu Rusia”.  „Vladimir Putin a spus acum zece ani că avem nevoie de o piață liberă de la Portugalia la Moscova. Nu trebuie să aprobe tot ceea ce face președintele Putin, dar este în interesul Europei ne străduim să ne apropiem de Rusia”.

La sfârșitul anului trecut, un studiu realizat de economiștii europeni arată că sancțiunile au costat UE și SUA pierderi de peste 50 de miliarde de dolari între începutul anului 2014 și sfârșitul anului 2015, peste 90% din această cifră fiin suportată de Europa.

Recunoscând afinitatea sa față de Rusia, Rorsted a spus că sa familiarizat de mulți ani cu această țară. „Îmi place țara, îmi place oamenii și cred că din punct de vedere cultural, rușii sunt mult mai aproape de Europa decât alții”.

Având în vedere diferitele crize și conflicte care afectează lumea de azi, CEO Adidas consideră că politicienii europeni ar trebui să caute aliați precum Rusia, în loc să „se certe cu toată lumea de pe planetă”.

Autoritățile ucrainene au acuzat recent trei companii germane, inclusiv Adidas, de eludarea sancțiunilor anti-ruse prin desfășurarea de afaceri în Crimeea. Ministrul de Externe al Ucrainei, Pavlo Klimkin, a promis că va „exercita o influență” asupra acestor companii „prin mijloace politice și legale”. Adidas a negat oficial pretențiile lui Klimkin.

Marca germană de îmbrăcăminte sport Adidas este foarte populară în toată Rusia și fosta Uniune Sovietică. Adidas a fost prima marcă occidentală prezentă în URSS la timp pentru Jocurile Olimpice din 1980, produsele sale au câștigat rapid aprecierea rușilor, care s-a intensificat după ce marca a fost adoptată de cultura gopnik în anii 1990 și 2000. Astăzi, în Rusia, treningurile și încălțămintea Adidas și falsurile lor chinezești rămân incredibil de populare ca modalitate accesibilă și confortabilă de îmbrăcăminte pentru toată lumea, de la tineri atletici la bunicii care caută ceva de îmbrăcat în timp ce merg la plimbare, la cules de ciuperci.

 

5/5 - (20 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Denisa ORBAN
Mai multe Economie
Comentarii închise.

Recomandări

Noua tulpină de COVID se transmite mai ușor și are un grad de mortalitate crescut

Premierul Boris Johnson a atenționat vineri seara că noua tulpină a COVID-19  este mult ma…