Acasă Extern Siria returnează Franței decorația Légion d’honneur

Siria returnează Franței decorația Légion d’honneur

Decorația a fost returnată prin ambasada României, care reprezintă interesele franceze în Siria.

Siria a rereturnat Franței prestigioasa decorație Légion d’honneur,  oferită președintelui Bashar al-Assad, spunând că nu păstrează premiul de la o țară care este „sclava ” SUA.

Măsura vine la câteva zile după ce Franța a declarat că a fost inițiată o „procedură disciplinară” pentru retragerea decorației

Franța a aderat recent la SUA și Marea Britanie în bombardarea țintelor siriene în legătură cu un presupus atac cu armament chimic.

Premiul a fost returnat Franței prin intermediul ambasadei române la Damasc.

Președintele Assad a fost decorat cu cea mai înaltă distincție a premiului, Grand-Croix, în 2001, după ce a preluat puterea după moartea tatălui său.

„Nu este o onoare pentru președintele Assad să poarte o decorație oferită de o țară de sclavi și un urmaș al Statelor Unite care susține teroriștii”, a afirmat într-o declarație Ministerul sirian de Externe citat de Reuters.

Bashar al-Assad a primit premiul în 2001 de la președintele francez Jacques Chirac.

Aproximativ 3.000 de persoane sunt decorate în fiecare cu Légion d’honneur pentru „serviciile prestate pentru Franța” sau pentru apărarea drepturilor omului, a libertății presei sau a cauzelor similare.

SUA, Marea Britanie și Franța au bombardat sâmbătă câteva locațiii guvernamentale siriene în represalii pentru un presupus atac cu arme chimice asupra orașului Douma, ultimul oraș rebel din regiunea Ghouta de Est din apropierea Damascului.

Mai mult de 40 de persoane au fost ucise în atacul cu gaze chimice din 7 aprilie, potrivit activiștilor din opoziție, a lucrătorilor umanitari și a medicilor.

Guvernul sirian neagă folosirea armelor chimice și declară că atacul a fost fabricat.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Iris DĂIAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Joe Biden organizează Summit-ul Democrației  care va marca ruptura definitivă de China și Rusia

Preşedintele Joe Biden a invitat 110 ţări la Summitul Democrației, un eveniment virtual de…