Acasă Extern Suedia cumpără sistemul Patriot

Suedia cumpără sistemul Patriot

Guvernul suedez va cumpăra de la firma americană Raytheon sistemul Patriot  de apărare antirachetă . Contractul este estimat la aproximativ 10 miliarde de coroane (1,2 miliarde de dolari SUA).

Achiziția marchează o nouă victorie pentru Raytheon în ceea ce privește vânzările europene ale sistemului.

„Anunțul Suediei o aduce mai aproape de aderarea la grupul tot mai mare de națiuni europene care au în dotare Patriot, care și-a dovedit eficiența în apărarea împotriva rachetelor balistice și de croazieră, a aeronavelor avansate și a dronelor. Raytheon va colabora îndeaproape cu guvernele din S.U.A. și Suedia pentru a oferi Suediei o capacitate integrată de apărare antirachetă „, a afirmat compania Raytheon într-o declarație, pe 7 noiembrie.

Polonia se află pe o cale de a alege sistemul antirachetă Patriot după mulți ani de dezbatere cu privire la faptul dacă selecția îndeplinește cerințele țării.

România a decis să cumpere șapte sisteme de apărare antirachetă Patriot la doar câteva zile după anunțarea unei foi de parcurs pentru a sistemul din Polonia.

Sistemul de apărare achiziționat de România este în valoare de 3,9 miliarde de dolari, cuprinde șapte unități Patriot Configuration 3+, dotate cu radare, stație de control, antena, stații de lansare și centrale electrice. De asemenea, sunt incluse 56 de rachete Patrimonial MIM-104E cu rachete intensificate și 168 de rachete Patriot Advanced Capability-3 pentru rachete de rachete, potrivit unei notificări de publicate pe site-ul Agenției de Cooperare în domeniul Apărării de Securitate, relatează Haaretz.

Treisprezece țări exploatează în prezent sistemul, acest număr fiind așteptat să crească atunci când Polonia finalizează achiziția. Discuțiile cu Polonia au durat foarte mult, dar aceasta intenționează să achiziționeze opt sisteme.

Suedia a ales Patriot fabricat de Raytheon după o concurență acerbă cu consorțiului francez SAMP / T al Eurosam.

5/5 - (7 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Claudia DUȚĂ
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Lansare de carte:
„Visul Măriei Sale”
de Andrei Breabăn

Scriitorul  și jurnalistul  Andrei Breabăn dăruiește cititorilor iubitori de lectură un no…