Acasă Intern Tăriceanu despre Iohannis: Nu dă doi bani pe lege şi dreptate

Tăriceanu despre Iohannis: Nu dă doi bani pe lege şi dreptate

Călin Popescu Tăriceanu a acuzat, joi pe Facebook, că şeful statului Klaus Iohannis nu dă doi bani pe lege şi dreptate, numindu-l „un preşedinte împărat şi nu cetăţean”. Liderul ALDE a precizat că există vrajbă peste tot şi „pâră la înalta poartă de la Bruxelles”.

„Pe drum spre Focşani am citit cu plăcere şi surprindere îndemnurile lui Mihail Kogălniceanu către Domnul Principatelor, îndemnuri date în urmă cu 160 de ani: «Fii dar omul epocii; fă ca legea să înlocuiască arbitrariul; fă ca legea să fie tare, iar tu, Măria ta, ca domn fii bun, fii blând; fii bun mai ales cu acei pentru care mai toţi Domnii trecuţi au fost nepăsători sau răi. Fă, dar, ca domnia ta să fie cu totul de pace şi de dreptate; împacă patimile şi urile dintre noi şi reintrodu în mijlocul nostru strămoşeasca frăţie. Fii simplu, Măria ta, fii bun, fii Domn cetăţean; urechea ta să fie pururea deschisă la adevăr şi închisă la minciuni şi la linguşire».

România noastră a crescut 160 de ani de atunci, dar nu am învăţat aproape nimic din învăţăturile lui Kogălniceanu. Vrajbă peste tot! Pâră la înalta poartă de la Bruxelles! Un preşedinte care nu dă doi bani pe lege şi dreptate! Un preşedinte împărat şi nu cetăţean! Dar speranţa nu a murit! Va ieşi soarele şi pe strada noastră! Până atunci: hai să dăm mână cu mână cei cu inima română!

Reacţia liderului ALDE vine în contextul războiului, liderii coaliţiei acuzând că a fost început de şeful statului, Klaus Iohannis.

Preşedintele României, aproape la fiecare apariţie publică critică Guvernul pentru demersurile pe care le are în vedere în domeniul justiţiei şi pentru măsurile economice luate.

Preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a fost prezent, joi la Focşani, la ceremonia de festivitate cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române. În discursul său, acesta a spus că în urmă cu 160 de ani deşi fusese sfidată Europa avea o impresie bună despre România pentru că înaintaşii noştri nu-şi vorbeau de rău ţara, ci aveau discursuri despre patriotism.

5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Călin ISĂRESCU
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

Cursul Leu – Euro va depăși 5 lei în următoarele luni

Rata anticipată a inflației pentru orizontul de 12 luni a înregistrat o valoare medie de 4…