Acasă Extern Teodor Meleșcanu și Viorica Dăncilă vizită oficială în Israel

Teodor Meleșcanu și Viorica Dăncilă vizită oficială în Israel

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, se află în vizită oficială în Israel, alături de premierul Viorica Dăncilă, în perioada 25-26 aprilie, la invitaţia omologului israelian, Benjamin Netanyahu, care este și ministru de Externe al Israelului.

Ministrul Teodor Meleșacu și premierul Viorica Dăncilă se vor întâlni şi cu preşedintele Statului Israel, Reuven Rivlin, precum şi cu liderul opoziţiei din Knesset, Isaac Herzog.

Vizita se înscrie în seria de contacte politico-diplomatice destinate marcării aniversărilorlor care fac din 2018 un an de referinţă pentru relaţia bilaterală, respectiv 70 de ani de la crearea Statului Israel, 70 de ani de relaţii diplomatice neîntrerupte şi 100 de ani de la crearea statului român modern.

Această vizită vine în contextul în care Guvernul a adoptat un Memorandum prin care se decide începerea procedurilor pentru mutarea efectivă a Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.

Reprezentanţii Guvernului au susţinut, vineri, că Memorandumul privind mutarea ambasadei României din Israel în Ierusalim a fost înaintat de MAE la categoria ”Documente confidenţiale” şi îşi va păstra caracterul până la o decizie finală.

5/5 - (6 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victoria BRAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Curtea Penală Internațională: dr. Fauci, Bill și Melinda Gates, șeful OMS, Klaus Schwab și oficiali din Marea Britanie ACUZAȚI de crime împotriva umanității

Un grup de activiști din Marea Britanie, din care face parte și fostul vicepreședinte al P…