Acasă Extern Trump promite „o decizie majoră” privind atacul chimic din Siria

Trump promite „o decizie majoră” privind atacul chimic din Siria

Președintele american Donald Trump a condamnat atacul chimic din Siria, spunând că o decizie majoră va urma în următoarele 24 de ore.

În cadrul unei reuniuni a cabinetului, Trump a condamnat sâmbăta „atacul”, care a ucis cel puțin 40 de persoane, inclusiv copii. „A fost un atac atroce”, a spus el. „A fost oribil”. El a spus că se va discuta cu consilierii militari pentru a lua în considerare opțiunile SUAspunând că „nimic nu este pe masă”.

Trump a spus că SUA încă investighează posibila implicare a guvernului iranian și rus în atacul cu arme chimice din Siria.

„Dacă este vorba de Rusia, dacă este vorba de Siria, dacă Iranul este, dacă toate acestea sunt împreună, vor da seama”, a spus președintele Trump. Referindu-se președintele rus Vladimir Putin a spus că „toată lumea va plăti un preț.”

Donald Trump a planificat pentru astăzi două întâlniri cu șefii securității naționale pentru Siria, în plus față de conferința de la Casa Albă de după-amiază, unde s-a întâlnit cu mandanții militari americani din întreaga lume.

Astăzi este prima zi la locul de muncă pentru noul consilier pe securitate națională al lui Trump, John Bolton, care a susținut anterior acțiunea militară împotriva Siriei.

Deliberările de la Casa Albă vin pe fondul în care Rusia și militarii sirieni au acuzat Israelul pentru un atac cu rachetă, în primele ore ale acestei zile, la o bază aeriană majoră din centrul Siriei, spunând că avioane de luptă israeliene au lansat rachete din spațiul aerian al Libanului. Un grup care monitorizează războiul civil din Siria a declarat că avioanele au ucis 14 persoane, inclusiv patru iranieni activi în Siria.

Astăzi, Secretarul amerian apărării, Jim Mattis, a vizat Rusia spunând că nu a reușit să asigure eliminarea arsenalului de arme chimice din Siria. Șeful Pentagonului a declarat că nu va exclude o lovitură militară americană împotriva Siriei ca răspuns la un presupus atac de gaze de clor.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victoria BRAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Curtea Penală Internațională: dr. Fauci, Bill și Melinda Gates, șeful OMS, Klaus Schwab și oficiali din Marea Britanie ACUZAȚI de crime împotriva umanității

Un grup de activiști din Marea Britanie, din care face parte și fostul vicepreședinte al P…