Acasă Extern Vasele de război americane din Mediterana

Vasele de război americane din Mediterana

Statele Unite examinează mai multe opțiuni ca răspuns la presupusul atac cu arme chimice în Douma, pentru care Washingtonul acuză Damascul.

În următoarele zile un al doilea distrugător al Marinei americane ar putea intra în Marea Mediterană, a relatat  The Wall Street Journal, citând surse de la Pentagon.

„Statele Unite au deja un distrugător cu rachete ghidate, USS Donald Cook, în estul Mediteranei, care poate lua parte la orice lovitură asupra Siriei, potrivit oficialilor americani din domeniul apărării. Un al doilea distrugător de război, USS Porter, ar putea ajunge acolo în câteva zile”, relatează cotidianul american.

Anterior, președintele american Donald Trump a acuzat Rusia și Iranul că au acordat sprijin președintelui sirian Bashar Assad și că SUA vor lua o decizie în termen de 48 de ore cu privire la modul în care va reacționa la presupusul atac chimic din Douma, pentru care este acuzat Damascul.

Președintele Trump nu a exclus o opțiune militară.

Moscova și Damascul au respins relatările unui atac cu o bombă cu clor, despre care se presupune că a fost lansată de avioanele de război siriene asupra orașului Douma, iar Ministerul rus de Externe descrie evenimentul ca fiind o încercare de a justifica o eventuală intervenție militară în Siria din partea forțelor occidentale.

La 13 martie, comandatul militar al armatei ruse, generalul Valery Gerasimov, a declarat că Moscova are informații despre militanții din Ghuta de Est care pregătesc un atac chimic în zonă, relatează Sputnik International.

Comandantul rus a adăugat că SUA ar putea folosi atacul fals ca pretext pentru un atac asupra cartierelor guvernamentale din Damasc.

5/5 - (6 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Cătălin RUS
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Un militar rus și-a sacrificat viața apărând cu propriul trup o mamă și fiică de tirul de mortiere tras de Nazi Azov

În Mariupol, un soldat rus, căruia încă nu i s-a aflat numele,  și-a pierdut viața în timp…