Acasă Mediu Banca Mondială acordă României un împrumut de 400 milioane de euro pentru gestionarea riscului de dezastru

Banca Mondială acordă României un împrumut de 400 milioane de euro pentru gestionarea riscului de dezastru

Consiliul Executiv al  Băncii Mondiale a aprobat un împrumut de 400 milioane de euro pentru politica de dezvoltare a managementului riscului de dezastre în România, care include  Catastrophe Deferred Drawdown Option (CAT DDO).

Acest împrumut va contribui la sprijinirea eforturilor României de a se pregăti în mod eficient pentru dezastre naturale și pentru a răspunde la schimbările climatice prin consolidarea instituțiilor și legislației.

„Evenimentele catastrofale reprezintă un șoc financiar semnificativ pentru România, care poate inversa anii de progres economic și afectează în mod disproporționat pe cei mai săraci”, a declarat Tatiana Proskuryakova, șefa Biroului pentru România și Ungaria a Băncii Mondiale.

Banca Mondială spune că între 1970 și 2016 au fost înregistrate 85 de catastrofe în România, dintre care 47 inundații, 4 cutremure și 2 secete, care au afectat aproape două milioane de oameni și au generat pierderi de peste 6 miliarde de dolari.

Efectele schimbărilor climatice au crescut în mod substanțial în ultimele decenii, generând alunecări de teren mai frecvente, incendii, secetă și evenimente meteorologice extreme. În 2006, de exemplu, inundațiile extreme au provocat daune economice echivalente cu 1% din PIB.

Din 1991, Banca Mondială a oferit peste 13,6 miliarde de dolari în împrumuturi, garanții și subvenții în toate sectoarele economiei românești.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Călin ISĂRESCU
Mai multe Mediu
Comentarii închise.

Recomandări

Cursul Leu – Euro va depăși 5 lei în următoarele luni

Rata anticipată a inflației pentru orizontul de 12 luni a înregistrat o valoare medie de 4…