Acasă Cultură Germania are o infrastructură uzată

Germania are o infrastructură uzată

Economia Germaniei este o mașină bine reglată, alimentată de competitivitate și eficiență. O privire mai atentă dezvăluie uzura într-o zonă vitală: infrastructura.

Viteza internetului este lentă și multe dintre școlile țării au nevoie de upgrade-uri tehnologice și de renovări structurale. În 2017, rețeaua rutieră a Germaniei se situează pe locul 16 în Raportul privind competitivitatea globală a Forumului Economic Mondial. Experții au avertizat Germania că riscă să rămână în urmă, dacă nu investește mai mult.

Germania este criticată de multă vreme de statele Uniunii Europene pentru că exportă mai multe bunuri decât cumpăra din străinătate, ceea ce face dificil pentru alte țări europene să își păstreze controlul asupra deficitelor comerciale și să rămână competitive.

Cheltuielile pentru investițiile pe care ar trebui să le facă Germania în zona infrastructurii ar contribui la stimularea economiei și la creșterea cheltuielilor pentru afaceri. Cu toate acestea, guvernul german, care dorește să evite un deficit bugetar, este reticent în a crește prea mult acest tip de cheltuieli.

Guvernul german a investit în anul 2016 în jur de 66 de miliarde de euro pentru drumuri, unități de îngrijire a copilului, eficienetizarea energetică a clădirilor și transport public, potrivit datelor furnizate de ministerul de finanțe german. Pentru a avea o comparație a investițiilor, experții consideră că Rusia a cheltuit 50 de miliarde de dolari doar în Jocurile Olimpice de la Soci.

Investițiile au crescut în medie cu 4,5% în ultimii doi ani, însă cheltuielile cu infrastructura în pondere a economiei au fost de 2,1% fiind mult mai mici decât al altor state bogate precum, SUA, Marea Britanie, Franța, Canada și Suedia.

Angela Merkela promis în campania electorală că va îmbunătății infrastructura și banda largă a internetului, unde Germania se situează pe pe locul 25 în lume. Guvernul federal a încercat să direcționeze mai mulți bani către regiunile mai sărace cu cele mai mari probleme de infrastructură, dar progresul a fost lent. Unele guverne locale care sunt responsabile pentru cheltuirea banilor pentru proiecte precum upgrade-ul tehnologiei școlare, au o reputația de a se mișca în ritm de melc.

 

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Adela BOTOȘ
Mai multe Cultură
Comentarii închise.

Recomandări

Palatul Cotroceni: Întâlnire Klaus Iohannis – Ursula von der Leyen

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost primită, luni, la Palatul Cot…