Acasă Economie Germania se confruntă cu pericolul unei recesiuni

Germania se confruntă cu pericolul unei recesiuni

Institutul de politici macroeconomice din Dusseldorf (IMK) arată, într-un raport publicat marţi, că pericolul unei recesiuni în următoarele trei luni „a crescut în mod semnificativ” în luna aprilie, probabilitatea fiind acum de 32,4%, de la 6,8% cât se înregistra în martie, relatează Bloomberg.

Indicatorul este acum portocaliu, pentru prima dată din martie 2016.

Acesta acoperă o serie de date care au semnalat scăderi în trecut, incluzând comenzile din fabrică, încrederea în afaceri şi rata dobânzilor.

Riscul, se arată în raport, este că incertitudinea care rezultă din pieţele financiare poate avea un efect de auto-întărire asupra economiei reale, potrivit Bloomberg.

„Volatilitatea pe pieţele financiare, care a fost evidentă de câteva luni, este acum însoţită de o deteriorare semnificativă a sentimentului şi a producţiei reduse. Aceasta a devenit recent o evoluţie tipică pentru faza finală a unui ciclu. Dacă o astfel de spirală descendentă a început deja, este deocamdată incert”, potrivit IMK.

O recesiune bruscă ar contrasta perspectivele Bundesbank pentru o revenire puternică a Germaniei  şi ar arunca economia zonei euro într-o situaţie de criză.

5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Alina VĂLEAN
Mai multe Economie
Comentarii închise.

Recomandări

Herbert Kickl: „De astăzi, Austria este o dictatură”. Protest masiv la Viena împotriva măsurilor COVID și a vaccinării obligatorii 

Zeci de mii de oameni, mulți dintre ei susținători de extremă dreapta, au protestat sâmbăt…