Acasă Intern Întâlnire între Le Drian şi Kovesi

Întâlnire între Le Drian şi Kovesi

Ministrul Francez de Externe, Jean-Yves Le Drian, are o întrevedere cu Laura Codruţa Kovesi în timpul vizitei de două zile la Bucureşti, se arată pe site-ul oficial al ministerului francez de Externe.

DNA a confirmat pentru mass media întâlnirea dintre Laura Codruţa Kovesi, procuror şef al DNA şi ministrul francez de Externe, Jean-Yves Le Drian, aceasta având loc miercuri, 11 aprilie, la sediul ambasadei Franţei la Bucureşti, fără a da detalii însă despre temele discutate.

Întâlnirea a avut loc înainte de discuţiile oficialului francez cu preşedintele Klaus Iohannis, premierul Viorica Dăncilă şi ministrul de Externe, Teodor Meleşscanu, aceasta fiind programate pentru ziua de joi, 12 aprilie.

După discuţiile cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, ministrul de Externe Jean-Yves Le Drian a refuzat să facă vreo declaraţie legată de întrevederea de miercuri cu procurorul şef al DNA.

Ambasada Franţei este una din cele şapte reprezentanţe la Bucureşti care a transmis, în decembrie 2017, un mesaj către factorii implicaţi în proiectul de reformă a justiţiei, cerându-le să evite orice acţiune care ar putea duce la slăbirea independenţei sistemului judiciar şi să ceară avizul Comisiei de la Veneţia.

Potrivit anunţului oficial, ministrul de Externe al Franţei se întâlneşte cu procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi în cadrul vizitei pe care o are la Bucureşti în zilele de 11 şi 12 aprilie 2018.

Deocamdată, Ambasada Franţei la Bucureşti nu a răspuns solicitării mass media legate de furnizarea detaliilor privind întâlnirea

5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Sofia FEIER
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

Olanda: Proteste viloente împortiva măsurilor COVID – zeci de persoane arestate și șapte persoane rănite

Poliția olandeză a deschis focul asupra protestatarilor care au participat la revoltele ca…