Acasă Diverse Iranian arestat în SUA pentru evaziune de 115 mil. USD

Iranian arestat în SUA pentru evaziune de 115 mil. USD

Un iranian președinte la o bancă malteză a fost arestat în Statele Unite sub acuzația că a participat la o schema de evitare a sancțiunilor americane impuse Iranului și a transferat peste 115 milioane de dolari în cadrul unui contract de construcție în Venezuela prin sistemul financiar american, a declarat procurorii federali marți.

Ali Sadr Hashemi Nejad, în vârstă de 38 de ani, a fost acuzat de o instanță federală din Manhattan, care l-a acuzat pentru rolul avut în schema de evitare a sancțiunilor economice împotriva Iranului, au declarat procurorii.

Sadr, președintele filialei malteze a Pilatus Bank, a fost arestat luni, la Dulles, Virginia, potrivit documentelor instanței.

Procurorii au declarat că familia lui Sadr a controlat un conglomerat de firme iraniene numit Stratus Group, care a avut operațiuni de afaceri internaționale și care a condus proiectul de construire a mii de unități de locuit în Venezuela.

Proiectul a rezultat din acordurile pe care Iranul și Venezuela le-au încheiat în 2004 și 2005, cerând cooperarea între cele două guverne în construirea unităților de locuit din țara sud-americană.

Rechizitoriul a declarat că o companie iraniană pe care Stratus a încorporat-o numită Corporația Internațională de Locuințe Iraniane a încheiat o tranzacție în valoare de 476 milioane USD în 2006 cu o companie energetică de stat din Venezuela care a construit 7.000 de unități de locuit.

Sadr a făcut parte din comitetul  care supraveghea execuția proiectului, au spus procurorii.

Aceștia au declarat că Sadr a făcut demersuri ca parte a proiectului pentru a evita sancțiunile economice din SUA., ascunzând rolul Iranului și al părților iraniene în plățile trimise prin sistemul bancar din SUA.

„Așa cum se presupune, Ali Sadr Hashemi Nejad a creat o rețea de companii frontale și conturi bancare în străinătate pentru a masca relațiile de afaceri iraniene în Venezuela și a evita sancțiunile din Statele Unite”, a declarat un avocat din Manhattan, Geoffrey Berman.

Compania energetică venezueliană a efectuat plăți de 115 milioane USD către Corporația Internațională pentru Locuințe Iraniane, folosind entități din Elveția și Turcia pentru a ascunde conexiunea iraniană cu fondurile, au spus procurorii.

Sadr se confruntă  inclusiv cu acuzație de conspirație pentru a înșela Statele Unite și conspirație pentru a încălca Legea privind puterile economice internaționale de urgență.

Pilatus Bank a fost în litigiu cu jurnalista malteză, Daphne Caruana Galizia, care a fost ucisă în octombrie anul trecut, în legătură cu mai multe articole pe care le-a scris în care acuza banca și pe Ali Sadr că facilitează activitățile politice corupte și spălare de banilor.

Banca a spus că articolele erau false și defăimătoare. Un fost angajat bancar, care a fost principala sursă pentru acuzațiile lui Caruana Galizia, a fost arestat luni seara cu un mandat european de arestare emis de guvernul maltez ca răspuns la o plângere de fraudă din partea Pilatus Bank.

5/5 - (17 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victoria BRAN
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

Curtea Penală Internațională: dr. Fauci, Bill și Melinda Gates, șeful OMS, Klaus Schwab și oficiali din Marea Britanie ACUZAȚI de crime împotriva umanității

Un grup de activiști din Marea Britanie, din care face parte și fostul vicepreședinte al P…