Acasă Intern Liderii PSD resping critricile din REZOLUŢIA P.E.

Liderii PSD resping critricile din REZOLUŢIA P.E.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat marţi, la Parlament, că şi-ar dori ca România să nu fie judecată după „rezoluţii mai mult sau mai puţin pliate pe realitate”, afirmaţiile fiind făcute în contextul unei discuţii despre raportul MCV şi rezoluţia din PE privind statul de drept.

„Am venit cu un program pentru preluarea Preşedinţiei Consiliului UE. Venim cu forma finală în cursul lunii noiembrie. Acela este programul pe care noi trebuie să-l duce la bun sfârşit. Al doilea lucru pe care îl avem, se încheie agenda strategica 2014-2019, sunt peste 200 de dosare legislative şi non-legislative, din care trebuie să închidem cât mai multe. Avem de răspuns la o serie de provocări, Brexit, viitorul UE post-Brexit, acordul pe cadrul financiar multianual, politica de coeziune şi politica agricolă comună. După aceste lucruri va fi judecată România la final. O preşedinţie de succes este una în care închizi cât mai multe dosare importante. Aş vrea să nu judecăm România acum după anumite critici, după anumite Rezoluţii, mai mult sau mai puţin reale, pliate pe realitate, după anumite lucruri pe care le spun unii şi alţii. O să răspundem la aceste lucruri, dar nu aş vrea să legăm aceste lucruri de Preşedinţie”, a declarat marţi, la Parlament, Viorica Dăncilă.

Afirmaţiile premierului Dăncilă au venit imediat după ce preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat la Parlament, marţi, înainte de publicarea raportului MCV şi a adoptării rezoluţiei PE privind statul de drept din România, că „temele mari” din România sunt altele.

„Eu, ca un român simplu, dar nu umil, consider că pentru România temele mari sunt altele. Temele mari ale acestei ţări sunt, au fost şi vor rămâne dincolo de orice rapoarte şi MCV-uri. Vorbim de sănătate, educaţie, infrastructură, agricultură, dezvoltare economică, venituri mai mari pentru români, reforma marilor sisteme, astea sunt temele, de care noi ne-am ocupat şi am făcut şi personal şi instituţional apeluri permanente către dl Preşedinte de a lucra împreună, numai că le-am făcut degeaba”, a declarat marţi, liderul PSD Liviu Dragnea, întrebat la Parlament cum va fi relaţia României cu UE după raportul MCV şi rezoluţia Parlamentului European.

Parlamentul European a adoptat, marţi, proiectul de rezoluţie prin care exprimă preocupare privind modificarea legislaţiei penale şi judiciare în România.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Denisa ORBAN
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

Noua tulpină de COVID se transmite mai ușor și are un grad de mortalitate crescut

Premierul Boris Johnson a atenționat vineri seara că noua tulpină a COVID-19  este mult ma…