Acasă Extern Marea Britanie se va alătura SUA împotriva Siriei

Marea Britanie se va alătura SUA împotriva Siriei

Marea Britanie va lua în considerare o alianță cu Statele Unite împotriva guvernului Asaad dacă există dovezi că au fost folosite arme chimice împotriva civililor, a declarat marți ministrul britanic de externe Boris Johnson.

Boris Johnson a spus că speră ca și alte națiuni occidentale să facă front comun împotriva atacurilor cu arme chimice în Siria, exprimându-și sprijinul pentru lovituri limitate dacă există „dovezi incontestabile” despre implicarea guvernului sirian.

„Dacă știm că s-a întâmplat și putem demonstra acest lucru și dacă există o propunere de acțiune în cazul în care Marea Britanie ar putea fi utilă, cred că ar trebui să o luăm serios în considerare”, a declarat Boris Johnson pentru Radio BBC.

În cursul săptămânii trecute, armata Siriei și aliații săi au lansat un atac fără precedent în enclava rebelă  Ghouta lângă Damasc, supunând orașul la unul cele mai grele bombardamente ale războiului care durează de șapte ani, ucigând sute de civili, inclusiv copii.

Marea Britanie face parte din coaliția condusă de SUA împotriva ISIS  în Siria și Irak, dar guvernul britanic a pierdut un vot în parlament privind utilizarea forței împotriva guvernului sirian în 2013.

Boris Johnson a afirmat că a sprijinit decizia SUA de a lansa rachete de croazieră împotriva obiectivelor guvernului sirian anul trecut, după ce aproape 100 de persoane, inclusiv copii, au fost uciși într-un atac cu gaze chimice în orașului Khan Sheikhoun, unde se afla opoziția guvernului Assad.

Națiunile Unite au acuzat guvernul sirian că este responsabil pentru atacul care a utilizat gazul sarin.

„Ceea ce trebuie să ne întrebăm noi ca țară și ceea ce noi în Occident trebuie să ne întrebăm este dacă putem permite folosirea armelor chimice, folosirea acestor arme ilegale nu poate rămâne nerecunoscută, necontrolată, nepedepsită”, a spus Johnson.

Cu toate acestea, el a avertizat că există un apetit internațional mic pentru acțiuni militare împotriva regimului sirian.

Guvernul sirian a negat in mod repetat folosirea armelor chimice împotriva civililor și a spus că se adresează numai rebelilor înarmați și militanților.

5/5 - (7 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victoria BRAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Curtea Penală Internațională: dr. Fauci, Bill și Melinda Gates, șeful OMS, Klaus Schwab și oficiali din Marea Britanie ACUZAȚI de crime împotriva umanității

Un grup de activiști din Marea Britanie, din care face parte și fostul vicepreședinte al P…