Acasă Tehnologie SUA: Giganții IT blochează investițiile locale

SUA: Giganții IT blochează investițiile locale

Deoarece giganții în telecomunicații și conectivitatea la internet nu sunt reglementate în SUA, accesul la rețele în bandă largă devine un lux pentru mulți, deși unele orașe americane doresc să dezvolte acest sector IT.

Furnizorii de servicii de internet din Statele Unite, inclusiv Comcast, AT & T și Verizon, sunt renumiți pentru cheltuirea unor sume uriașe pentru lobby cu scopul de a elimina concurența locală decât să investească banii respectivi în îmbunătățirea infrastructurii, în special în zonele cu venituri mici și în zonele rurale.

Multe legi noi impulsionate de lobby-ul  ISP-urilor la Capitol Hill fac foarte dificilă organizarea din punct de vedere juridic a comunităților locale pentru a dezvolta propria rețea de internet de mare viteză, și în unele cazuri, interzic în mod absolut cetățenilor să-și îmbunătățească viteza transferului de date pentru a sporii accesul la serviciile online.

Marii ISP împart între ei feliile de tort, potrivit Techdirt, refuzând să upgradeze rețelele din cartierele sărace și cele  rurale, în timp ce cheltuiesc milioane de dolari pentru a împiedica în mod activ aceste comunitățile  să-și îmbunătățească singuri rețeaua online.

Cetățenii din mai multe orașe din Colorado profită de legea statului din 2005 pentru a crea un referendum care permite comunităților mici deservite să instaleze în mod legal propriile rețele de fibră optică în bandă largă, iar ISP cum ar fi Comcast și CenturyLink plătesc campanii de marketing în încercarea de a preveni aceste mișcări.

Pe măsură ce frustrarea pe scară largă se îndreaptă împotriva marilor furnizori ISP pentru serviciile cu notorietate în bandă largă, peste 100 de orașe au votat recent pentru finanțarea construcției propriilor lor rețele de gigabit în bandă largă.

La sfârșitul anului 2017, orașul Fort Collins a votat pentru crearea unei rețele de comunicații în bandă largă, luptând împotriva unei campanii plătite de marile ISP care susținea că rețelele finanțate și gestionate local nu au capacitate să se susțină și vor cădea, a relatat Techdirt.

În 2 ianuarie 2018, Consiliul municipal din Fort Collins a votat în unanimitate să finanțeze o rețea on-line ieftină, care va oferi gigabit în bandă largă cu fibră optică pentru întreg orașul.

„Proiectul, votat în unanimitate, a demarat procesul de construire a rețelei în bandă largă pentru orașul nostru”, a declarat Glen Akins, rezident în Fort Collins, care a asistat la conducerea campaniei pro-municipale pentru banda largă, a citat Ars Technica.

„Suntem extrem de mulțumiți de faptul că întregul Consiliu municipal a votat să sprijine rețeaua după victoria electorală care a avut loc la sfârșitul anului trecut”, a adăugat Akins.

Rețelele în bandă largă cu surse locale oferă o alternativă la companiile de telecomunicații nereglementate din SUA, care oferă promisiunea prețurilor și a performanțelor în bandă largă echivalente cu cele din Europa.

 

5/5 - (17 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Sofia FEIER
Mai multe Tehnologie
Comentarii închise.

Recomandări

Olanda: Proteste viloente împortiva măsurilor COVID – zeci de persoane arestate și șapte persoane rănite

Poliția olandeză a deschis focul asupra protestatarilor care au participat la revoltele ca…