Acasă Tehnologie Acum poți picta ca Van Gogh

Acum poți picta ca Van Gogh

Vincent, un nou sistem de inteligență artificială poate transforma schițe simple în picturi care amintesc de lucrările marilor artiști din secolele XIX și XX.

Vincent este numele noului sistem inteligenței artificiale, care te ajută să pictezi la fel ca marii pictori. Sistemul a fost creat de inginerii companiei britanice de cercetare și inovare Cambridge Consultants.

Vincent este unic prin capaciatatea sa de a te învața să pictezi prin „studierea” a 8000 de opere de artă de la Renaștere până în secolul XX. Vincent vă permite să conturați cu creionul imaginea pe care o aveți în minte și apoi să să realizați o pictură.

Au mai existat încercări anterioare de a produce artă generată de inteligența artificială. La începutul acestui an, sistemul AI creat de NPO Public Broadcaster, a folosit schițele desenate de oameni pe care le-a transformat în tablouri asemănătoare picturilor în ulei. Insă, creațiile păreau mai degrabă că au fost extrase din filme de groază.

Arta creată cu ajutorul Vincent pare complet realistă și ar putea trece drept creații mai abstracte ale maeștrilor din epoca impresionistă sau expresionistă, cum ar fi Vincent van Gogh sau Edvard Munch.

Vincent folosește o tehnică sofisticată ce se bazează pe așa-numita ”generative adversarial network”, care a fost creată pentru prima dată în 2014. Tehnica utilizează două rețele neuronale care concurează între ele. La început, ambele rețele sunt instruite, de exemplu, pe imagini ale păsărilor. Ulterior, o rețea are sarcina de a produce mai multe imagini de păsări care să convingă cealaltă rețea că sunt reale. Treptat, prima rețea devine mai bună în producerea de imagini realiste, în timp ce a doua devine mai bună în detectarea falsurilor.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victoria BRAN
Mai multe Tehnologie
Comentarii închise.

Recomandări

Curtea Penală Internațională: dr. Fauci, Bill și Melinda Gates, șeful OMS, Klaus Schwab și oficiali din Marea Britanie ACUZAȚI de crime împotriva umanității

Un grup de activiști din Marea Britanie, din care face parte și fostul vicepreședinte al P…