Acasă Extern Arestarea liderilor catalani

Arestarea liderilor catalani

Procurorii spanioli cer ca opt lideri să fie arestați preventiv pentru rolul pe care l-au avut în guvernul regional al Cataloniei cu privire la referendum și declararea independenței regiunii.

Nouă oficiali catalani depun mărturie la tribunalul spaniol în privința acuzațiilor de revoltă, provocarea dezordinii publice și abuz în folosirea fondurilor publice.

Liderul catalan demis, Carles Puigdemont, care s-a autoexilat  în Belgia, a declarat că procesul este unul politic „politic”.

Spania a traversat o criză constituțională deoarece referendumul pentru independența Cataloniei, desfășurat pe 1 octombrie, a fost  în contradicție cu decizia instanței constituționale care l-a declarat  ilegal.

Săptămâna trecută, premierul spaniol Mariano Rajoy a impus o conducere directă în Catalonia, dizolvând parlamentul regional și a convocat alegeri anticipate pentru data de 21 decembrie.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victoria BRAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Curtea Penală Internațională: dr. Fauci, Bill și Melinda Gates, șeful OMS, Klaus Schwab și oficiali din Marea Britanie ACUZAȚI de crime împotriva umanității

Un grup de activiști din Marea Britanie, din care face parte și fostul vicepreședinte al P…