Acasă Diverse Assange a primit pașaport ecuadorian

Assange a primit pașaport ecuadorian

Fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a obținut cetățenia statului Ecuador. 

Potrivit publicației El Universo, fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, a primit un pașaport ecuadorian și un card de cetățenie care corespunde provinciei Pichincha.

Assange a primit pașaportul pe 21 decembrie 2017. Relatarea nu a fost încă confirmată de oficiali din Ecuador.

Australianul a publicat o imagine cu el, miercuri, purtând tricoul național de fotbal al Ecuadorului, cu o oră înainte ca știrile privind obținerea pașaportului să fie difuzate pe posturile de știri. .

Cele mai recente știri despre Assange sugerau că urma să fie evacuat de la ambasada Ecuadoriană din Londra, datorită presiunilor făcute asupra președintelui ecuadorian Lenin Moreno.

Ministrul de Externe al Ecuadorului, Maria Fernanda Espinosa, a declarat pentru teleSUR, săptămâna trecută, că oficialii au căutat un negociator terț care să medieze plecarea sigură a lui Assange de la ambasada lor din Marea Britanie. Espinosa a cerut asigurări ”incontestabile” privind  securitatea lui Assange.

Fondatorul WikiLeaks, în vârstă de 46 de ani se află în ambasada Ecuadorului din Londra, din 2012, când i s-a acordat azil de către Ecuador, în urma unor acuzații de hărțuire sexuală. Deși acuzațiile au fost în cele din urmă abandonate, Assange a continuat să rămână la ambasadă de teamă că va fi extrădat în SUA pentru publicarea unor dosare militare privind războaiele din Afganistan și Irak, în ceea ce este cunoscut ca WikiLeaks.

5/5 - (9 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Cătălin RUS
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

Un militar rus și-a sacrificat viața apărând cu propriul trup o mamă și fiică de tirul de mortiere tras de Nazi Azov

În Mariupol, un soldat rus, căruia încă nu i s-a aflat numele,  și-a pierdut viața în timp…