Acasă Extern Franța: Liderul opoziție vrea să ofere azil lui Assange

Franța: Liderul opoziție vrea să ofere azil lui Assange

Parlamentarul francez Jean-Luc Melenchon, liderul partidului populist de stânga, La France Insoumise,  a cerut guvernului francez să ofere azil politic fondatorului Wikileaks, Julian Assange.

Într-un comunicat de presă publicat pe blogul său oficial, politicianul a cerut Parisului să „intervină și să ofere azil politic lui Julian Assange”.

Potrivit lui Melenchon,  rămânerea continuă a lui Assange la Ambasada Ecuadorului din Londra este un atac asupra drepturilor omului. „Condițiile detenției sale sunt inacceptabile, nu i se permite accesul la îngrijirile medicale pe care le-au cerut avocații săi”, a subliniat deputatul. El a afirmat că acțiunile autorităților britanicearată că Londra pare „angajată cu zel” să sprijine poziția americană în acest caz.

Guvernul Ecuadorului promite să mențină protecția internațională pentru Assange.

Marți, Curtea Magistraturii Westminster a confirmat mandatul de arestare pe numele lui  Assange, argumentând că nu are niciun motiv să anuleze ordinul arestării, deoarece Assange și-a încălcat condițiile de cauțiune prin refuzul de a se prezenta în fața instanței de judecată în 2012. O nouă audiere a fost programată pentru 13 februarie.

Problemele juridice ale Asange au început în anul 2010, când oficialii din Suedia au lansat o investigație împotriva lui în legătură cu acuzații de viol.

În mai 2017, în urma unei investigații aprofundate, procurorii suedezi au retras acuzațiile asupra lui Assange, însă autoritățile britanice au declarat că ar fi trebuit să fie arestat dacă ar fi părăsi ambasada. Assange este preocupat de faptul că autoritățile britanice ar putea să îl extrădeze în Statele Unite ca urmare a activităților WikiLeaks, care includ difuzarea unor documente clasificate și jenante.

 

5/5 - (12 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victoria BRAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Curtea Penală Internațională: dr. Fauci, Bill și Melinda Gates, șeful OMS, Klaus Schwab și oficiali din Marea Britanie ACUZAȚI de crime împotriva umanității

Un grup de activiști din Marea Britanie, din care face parte și fostul vicepreședinte al P…