Acasă Extern Bolton – scurtă vizită în Israel înainte de întâlnirea cu rușii, la Geneva

Bolton – scurtă vizită în Israel înainte de întâlnirea cu rușii, la Geneva

Consilierul american pentru securitatea națională, John Bolton, a sosit duminică în Israel pentru întâlniri cu premierul Benjamin Netanyahu și cu alți oficiali de rang înalt, pentru a discuta despre preocupările bilaterale și o serie de probleme de securitate națională.

John Bolton se va întâlni duminică seara cu premierul Benjamin Netanyahu la reședința oficială a acestuia, ia luni dimineața, se vor întâlni din noul la sediul guvernului.

După această scurtă vizită în Israel, John Bolton urmează să meargă la Geneva pentru discuții cu oficialii ruși, inclusiv cu omologul său Nikolai Patrushev, ca urmare a summitului ce a avut loc între președintele american Donald Trump și președintele rus Vladimir Putin, la Helsinki. De asemenea, este programat să călătorească și în Ucraina pentru discuții la Kiev.

Situația din Siria a fost una dintre cele mai importante puncte de pe agenda discuțiilor la summitul Trump-Putin, de luna trecută. Oficialii israelieni au spus că Ierusalimul este în strânsă coordonare cu Washingtonul în ceea ce privește poziția sa în Siria, respectiv, forțele iraniene și milițiile lor sprijinite de șhiiți trebuie să părăsească țara. Rușii spun că au mutat forțele iraniene și shiite la 85 de kilometri de granița cu Israelul, conform cotidianului Jerusalem Post.

John Bolton este considerat un susținător puternic al Israelului. El este un susținător puternic pentru oprirea a ceea ce el numește „influența” malignă a Iranului în regiune, și o voce puternică împotriva a ceea ce el consideră a fi „oribilul” acord nuclear iranian, declarându-se în mod ferm în favoarea sancțiunilor SUA reînnoite asupra Iranului pentru a-i slăbi economia.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victoria BRAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Curtea Penală Internațională: dr. Fauci, Bill și Melinda Gates, șeful OMS, Klaus Schwab și oficiali din Marea Britanie ACUZAȚI de crime împotriva umanității

Un grup de activiști din Marea Britanie, din care face parte și fostul vicepreședinte al P…