Acasă Intern Când ți se urcă puterea la cap muști mâna care te-a sprijinit

Când ți se urcă puterea la cap muști mâna care te-a sprijinit

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, fina lui Gigi Becali a împrumutat comportamentul nașului său. Astfel, pentru a nu pierde startul la președinția României, start luat deja de Klaus Iohannis, s-a gândit că este un moment bun pentru a se autolansa, și a pornit o furtună în PSD cu atacuri directe la Liviu Dragnea.

Lansarea conflictului împotriva lui Liviu Dragnea, omul care a propus-o și a susținut-o în ceea ce este acum Gabriela Firea, a fost pregătit cu mult timp înainte. Jurnalistul Dan Andronic a anunțat pe facefook că, Primăria Capitalei, cu ocazia Centenarului, a alocat fonduri consistente către toate televiziunile de ştiri! O mare parte din bugetul Primăriei Capitalei, provenit din banii bucureştenilor, au fost investiţi în acţiuni de PR. Pe lângă tichetele gratuite pentru biciclete, o altă acţiune controversată a fost cea cu vacanţele gratuite în Grecia pentru pensionari, unde au fost alocaţi foarte mulţi bani, de ordinul sutelor de mii de euro.

Pentru mass-media suma este şi mai consistentă, fie că este vorba de alocarea fondurilor pentru promovarea Centenarului, fie că sunt contracte de furnizare servicii.

Așadar, Gabriela Firea și-a pregătit din timp, din banii Primăriei Capitalei, lansarea mediatică de auto propulsare drept candidat la președinția țării. Singurul obstacol în reușita acestui demers este președintele PSD, Liviu Dragnea!

Aceasta este cheia în care trebuie înțeles scandalul provocat de Gabriela Firea împotriva lui Liviu Dragnea.

Cum se va încheia acest scandal?

Din punct de vedere mediatic, Liviu Dragnea  o lasă pe Gabriela Firea să ”fermenteze” în propriile declarații, să-și consume ”toate gloanțele”, fără să îi răspundă. Subiectul se va epuiza repede pentru că orice minune ține 3 zile.

Între timp, la filiala PSD București se va alege noul președinte, care, sigur, nu va fi  Gabriela Firea. Vom vedea ce se va întâmpla cu ea mai departe în cadrul partidului.

Președintele PSD Liviu Dragnea va ieși mai puternic din acest scandal – are larga susținerea a membrilor și liderilor de filiale a PSD, iar Programul de guvernare oferă rezultate mulțumitoare pentru români.

Gabriela Firea poate pierde tot: sprijinul partidului, al consilierilor PSD din Primăria Capitalei, sprijinul guvernului și al primarilor de sector.

5/5 - (6 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victor MAIER
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

ICR Tel Aviv: „Israelul și Algoritmul Holocaustului”, invitat prof. dr. neurolog Jean Jacques Askenasy

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv, în colaborare cu Editura Saga din Israel, organi…