Acasă Tehnologie China testează nave hipersonice cu aplicații civile

China testează nave hipersonice cu aplicații civile

Cercetătorii chinezi au testat recent o versiune demonstrativă a unei nave spațiale reutilizabile, hipersonică, în deșertul Gobi, la sfârșitul lunii februarie, ca parte a unui program de explorare.

Potrivit South China Morning Post, vehiculul spațial chinez a decolat de la Jiuquan Satellite Launch Centre din Mongolia Interioară înainte de a atinge viteza de cinci ori mai mare decât viteza sunetului, de aproximativ 1715 de metri pe secundă și a aterizat în siguranță. Nu este clar cât timp dispozitivul hipersonic a stat în aer.

Revista GB Times a anunțat recent că rachetele de rapel utilizate pentru a lansa sateliți și dispozitive de poziționare globală ajung în în curțile oamenilor.

Pe 12 februarie, un rapel a căzut într-o clădire din orașul Xiangu din județul Tiandeng, Guangxi, și a explodat.

China concurează cu Statelor Unite in tehnologie hipersonică.

În domeniul militar, un proiectil sau un vehicul hipersonic ar putea evita datorită vitezei  sistemele de detectare a rachetelor.

În domeniul civil, avioanele hipersonice ar putea susține turismul spațial.

BrahMos, o companie de apărare ruso-indiană care produce una dintre cele mai formidabile rachete de precizie de pe planetă, a anunțat recent că rachetele supersonice ale companiei ar ajunge la viteze hipersonice în mai puțin de 10 ani.

5/5 - (7 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Călin ISĂRESCU
Mai multe Tehnologie
Comentarii închise.

Recomandări

Cursul Leu – Euro va depăși 5 lei în următoarele luni

Rata anticipată a inflației pentru orizontul de 12 luni a înregistrat o valoare medie de 4…