Acasă Economie China va construi un tunel între Suedia și Danemarca

China va construi un tunel între Suedia și Danemarca

O companie chineză urmează să-și prezinte proiectul pentru un tunel între Helsingborg în Suedia și Helsingør din Danemarca, așa-numitul tunel HH.

Construcția acestui tunel a fost propusă de autoritățile din ambele țări scandinave, care au convenit că ar trebui să existe o altă legătură între cele două țări, în plus față de Podul Öresund, utilizat pe scară largă.

Presa locală din Öresund a relatat că Grupul China pentru tuneluri feroviare (CRTG) va prezenta schița aspectele tehnice ale construirii tunelului. Compania este o filială a China Railway Group Limited, una dintre cele mai mari corporații din domeniul construcțiilor de căi ferate din lume, a cărei acționar majoritar este de statul chinez.

Podul Öresund leagă Suedia de Danemarca are aproximativ 16 km pe care se desfășoară transportul auto și transportul feroviar  între orașele Malmö și Copenhaga.

Odată cu deschiderea podului Öresund pentru public în anul 2000, s-a creat o zonă metropolitană cu o populație de 3,7 milioane de locuitori.

5/5 - (7 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Denisa ORBAN
Mai multe Economie
Comentarii închise.

Recomandări

Noua tulpină de COVID se transmite mai ușor și are un grad de mortalitate crescut

Premierul Boris Johnson a atenționat vineri seara că noua tulpină a COVID-19  este mult ma…