Acasă Diverse Incendii în podgoriile americane

Incendii în podgoriile americane

O serie de incendii de vegetație carbonizează podgoriile din California de Nord. Focul a izbucnit în cursul nopții de duminică spre luni și sunt răspândite de un vânt puternic ce suflă cu o viteză de 80 km/oră.

Napa și Sonoma considerate țara vinurilor americane au fost cuprinse de un incediu devastator. Șeful pompierilor din California de Nord, Ken Pimlott, a declarat că incendiul a distrus vinării și podgorii, cel puțin 1.500 de case și clădiri comerciale, zeci de mii de oameni au fost evacuați, au fost închise școlile și două spitale au fost, de asemenea, evacuate. Cel puțin 10 persoane au murit și două se află în stare grava.

Podgoria Signorello din apropiere de Napa, una dintre cele mai apreciate mărci de vinuri, a fost mistuită de flăcări. Podgoriile Healdsburg, Calistoga și Santa Rosa sunt grav afectate.

Chiar și podgoriile pe care sunt în funcțiune sisteme de irigații sunt arse de flăcări violente. Dan Berlant, purtător de cuvânt al pompierilor CalFire, a declarat că:” Aceste incendii ard totul în calea lor. Există pierderi structurale semnificative, nu numai podgorii și case, ci și structuri comerciale”.

A fost declarată stare de urgență și a fost mobilizată Garda Națională pentru a ajuta la stingerea incendiilor.

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Cătălin RUS
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

Un militar rus și-a sacrificat viața apărând cu propriul trup o mamă și fiică de tirul de mortiere tras de Nazi Azov

În Mariupol, un soldat rus, căruia încă nu i s-a aflat numele,  și-a pierdut viața în timp…