Acasă Extern Întâlnire istorică între Kim Jong-un și delegaţia Coreei de Sud

Întâlnire istorică între Kim Jong-un și delegaţia Coreei de Sud

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un s-a întâlnit astăzi cu delegaţia Coreei de Sud, deoarece Seul încearcă să convingă liderul Coreei de Nord să deschidă dialogul cu Statele Unite după schimbul de amenințări cu Donald Trump.

„Preşedintele Kim Jong-un a găzduit o cină pentru emisarii speciali”, a transmis purtătorul de cuvânt al preşedintelui sud-coreen.

Delegaţia Coreei de Sud este condusă de către directorul de securitate naţională, Chung Eui-Yong, alături de şeful serviciului naţional de informaţii, Suh Hoon și va rămâne la Phenian până marţi.

Este pentru prima dată când liderul de la Phenian se întâlneşte cu înalţi oficiali sud-coreeni, arătând  disponibilitatea de a îmbunătăţi relaţiile cu statul vecin.

Preşedintele sud-coreean Moon Jae-in a subliniat în repetate rânduri importanţa discuţiilor între SUA şi Coreea de Nord pentru denuclearizarea Peninsulei Coreene.

Pe 25 ianuarie, regimul din Coreea de Nord a transmis un mesaj adresat „tuturor coreenilor, de acasă şi din străinătate” în care a făcut apel la un „pas înainte” pentru unificare, fără ajutorul altor ţări.

Kim Jong-un a transmis că tensiunile militare din regiune au reprezentat „un obstacol fundamental” în calea îmbunătăţirii relaţiilor inter-coreene şi a unificării. Totodată, acţiunile militare comune desfăşurate de către sud-coreeni cu „forţe din exterior” – cu referire la SUA – s-au dovedit a fi „nefolositoare” pentru dezvoltarea relaţiilor bilaterale.

Pe 9 şi 15 ianuarie, reprezentanţi ai Coreei de Sud şi ai Coreei de Nord au purtat discuţii la nivel înalt în regiunea demilitarizată Panmunjon.

5/5 - (7 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Cătălin RUS
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Un militar rus și-a sacrificat viața apărând cu propriul trup o mamă și fiică de tirul de mortiere tras de Nazi Azov

În Mariupol, un soldat rus, căruia încă nu i s-a aflat numele,  și-a pierdut viața în timp…