Acasă Intern Liviu Dragnea: Lupta anticorupţie în România a mers prea departe

Liviu Dragnea: Lupta anticorupţie în România a mers prea departe

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a spus într-un interviu pentru agenţia The Associated Press că după o perioadă în care oficialii guvernamentali scăpau nepedepsiţi pentru fapte de corupţie, procurorii anticorupţie din România au trecut într-o altă extremă şi acum îi vizează pe toţi politicienii.

„A fost o perioadă de mai mulţi ani, când de obicei cine era la putere nu era investigat. Am trecut în cealaltă extremă, în care cei care sunt în clasa politică să fie toţi acuzaţi, urmăriţi, investigaţi şi trimişi în judecată”, a declarat liderul PSD.

Președintele PSD a adăugat: „încet, încet” România va găsi o abordare corectă, legală şi constituţională” în ceea ce priveşte lupta anticorupţie.

Agenţia de ştiri a menţionat şi problemele cu justiţia cu care se confruntă liderul PSD, din cauza cărora nu poate ocupa funcţia de prim-ministru al României.

Liderul PSD rămâne eligibil să candideze la preşedinţia României, însă Liviu Dragnea a refuzat să comenteze pe marginea unei eventuale candidaturi la alegerile prezidenţiale din anul 2019.

Liviu Dragnea a declarat că sprijină decizia Administraţiei SUA de a reimpune sancţiuni Iranului  şi consideră ca fiind „posibil pripite” reacţiile critice pe această temă din partea puterilor europene.

Președintele PSD a mai declarat că „Statele Unite nu s-ar fi retras din acest acord fără să aibă informaţii foarte serioase”, făcând referire la Acordul nuclear cu Iranul.

„Situaţia din Orientul Mijlociu este (…) complexă. Unii (o) cunosc în totalitate, alţii cred că o cunosc, iar alţii nu o înţeleg”, a apreciat Liviu Dragnea.

Liviu Dragnea despre Uniunea Europeană

Președintele PSD a subliniat că partidul pe care îl conduce este „eurofil” şi susţine conceptul Uniunii Europene.

Liviu Dragnea a mai adăugat că România şi alte ţări membre din Europa de Est sunt „îngrijorate şi preocupate” de o Europă „cu două viteze”, care lasă în urmă statele mai sărace, în timp ce naţiunile mai bogate au parte de beneficii.

Președintele PSD a spus că românii nu ar trebui să uite de beneficiile şi fondurile primite ca urmare a apartenenţei la Uniunea Europeană.

„În acelaşi timp, pentru noi este important ca principiul coeziunii” să fie respectat, iar „diferenţele de dezvoltare să nu se accentueze, ci să se diminueze”, a completat Liviu Dragnea.

Notând faptul că frontiera de est a României este şi graniţa orientală a Uniunii Europene, președintele PSD a îndemnat NATO să sporească securitatea în regiune şi să considere Marea Neagră drept „o zonă de importanţă strategică maximă”.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victoria BRAN
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

Curtea Penală Internațională: dr. Fauci, Bill și Melinda Gates, șeful OMS, Klaus Schwab și oficiali din Marea Britanie ACUZAȚI de crime împotriva umanității

Un grup de activiști din Marea Britanie, din care face parte și fostul vicepreședinte al P…