Acasă Intern ”Statul Paralel”: 63% dintre judecători și 60% dintre procurori AU DOSARE la DNA

”Statul Paralel”: 63% dintre judecători și 60% dintre procurori AU DOSARE la DNA

În urma controlului efectuat de Inspecția Judiciară la DNA apar cifre îngrijorătoare cu privire la dosarele penale în care sunt implicați magistrați, arătând modul în care funcționa ”Statul Paralel”.

Raportul efectual în urma verificărilor arată că proximativ 63% dintre judecători au avut dosare la DNA, în timp ce la procurori procentul este de 60%.

În ultimii 3 ani și jumătate, DNA a soluționat aproape 2.000 de dosare privind 3.420 de magistrați.

La sfârșitul lunii iulie 2018, la DNA mai erau 415 cauze cu 820 de magistrați, Inspecția Judiciară urmând să facă verificări.

Controlul la DNA a vizat respectarea principiilor generale care guvernează activitatea autorității judecătorești în cauzele de competența DNA vizând magistrații sau în legătură cu acestea.

Redăm mai jos anunțul făcut, vineri, de Inspecția Judiciară:

”În cursul zilei, Direcţia Naţională Anticorupţie a transmis datele solicitate de Inspecţia Judiciară pentru realizarea acestui control tematic.

Având în vedere interesul manifestat de societate cât şi la nivelul autorităţii judecătoreşti faţă de tematica acestui control, precum şi dezbaterile din spaţiul public referitoare la numărul cauzelor vizate de verificările aflate în curs de desfăşurare, pentru o corectă informare facem următoarele precizări:

  • în perioada 1 ianuarie 2014 – 30 iulie 2018, Direcţia Naţională Anticorupţie a soluţionat 1965 de cauze privind 3420 de magistraţi (2193 judecători şi 1227 procurori);
  • la 30 iulie 2018, se aflau în curs de soluţionare la Direcţia Naţională Anticorupţie 415 cauze vizând în total 474 de judecători şi 346 de procurori.

Pe baza datelor existente, Inspecţia Judiciară va efectua verificări directe pentru lămurirea aspectelor vizate de tematica controlului.”

Opinie: Văzând puhoiul de dosare DNA în care sunt implicați magistrați, nici nu este nevoie să facem un efort logic pentru a ne da seama ce ”butoane” avea Statul Paralel pentru a controla Justiția.

5/5 - (4 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victoria BRAN
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

Curtea Penală Internațională: dr. Fauci, Bill și Melinda Gates, șeful OMS, Klaus Schwab și oficiali din Marea Britanie ACUZAȚI de crime împotriva umanității

Un grup de activiști din Marea Britanie, din care face parte și fostul vicepreședinte al P…