Acasă Intern 300 de magistraţi anchetaţi de DNA

300 de magistraţi anchetaţi de DNA

Ministrul Tudorel Toader consideră că existenţa a 300 de dosare în care sunt achetaţi magistraţi, aspect menţionat de procurorul Marius Iacob în proiectul pentru şefia DNA, justifică împotrivirea acestora faţă de înfiinţarea unei secţii speciale de anchetare a magistraţilor.

„Nu am ce să comentez decât că am aflat şi eu că sunt 300, dar cred că a spus 300 de dosare care trebuiesc transferate şi într-o cauză pot fi mai mulţi făptuitori autori suspecţi ce or fi dânşii. La momentul la care va avea loc transferul sigur o să vedem la ce se referă respectivele cauze. Evident că şi mie mi se par foarte multe, evident că nu am ştiut nici unul dintre noi aşa ceva şi tot evident cred este şi faptul că aşa se poate justifica împotrivirea ca respectiva secţie să se înfiinţeze la Ministerul Public”, a declarat ministrul Justiţiei, Tudorel Toader.

”La Direcţia Naţională Anticorupţie sunt înregistrate aproximativ 300 de dosare în care sunt anchetaţi magistraţi”, a precizat Marius Iacob, procurorul-şef adjunct al DNA, în proiectul de management pentru susţinerea candidaturii la şefia DNA.

Înfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ) duce la modificarea competenţei DNA cu privire la persoanele care deţin calitatea de judecător sau procuror.

Legea 207/2018 prevede şi obligaţia DNA de a înainta cauzele în care sunt cercetaţi magistraţi, la momentul la care secţia devine operaţională.

„Pentru că se modifică în acest mod competenţa Direcţiei, şi dispoziţiile referitoare la organizarea DNA din Regulamentul de ordine interioară trebuie modificate urgent, întrucît Serviciul pentru combaterea infracţiunilor în justiţie trebuie desfiinţat, iar întreaga activitate a Secţiei de combatere a corupţiei trebuie regândită”, a scris Marius Iacob  în proiectul de management al DNA.

Ministerul Justiţiei a anunţat, vineri, că niciunul dintre candidaţi nu îndeplineşte cerinţele necesare desemnării pentru numirea în funcţia de procuror şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi că procedura va fi reluată.

5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Iris DĂIAN
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

Joe Biden organizează Summit-ul Democrației  care va marca ruptura definitivă de China și Rusia

Preşedintele Joe Biden a invitat 110 ţări la Summitul Democrației, un eveniment virtual de…