Acasă Cultură 4 iulie, Ziua Independenţei SUA

4 iulie, Ziua Independenţei SUA

Data de 4 iulie 1776 este cunoscută în istorie ca ziua Declarării Independenţei americanilor față de Imperiul Britanic, eveniment care a condus la naşterea Statelor Unite ca entitate suverană.

În prezent, 4 iulie este ziua în care americanii îşi celebrează valorile naţionale.

Președintele Donald Trump a publicat astăzi pe Twitter un mesaj video despre importanța istorică a Zilei Independenței:

Anul acesta se împliesc 242 de ani de la semnarea Declaraţiei de Independenţă faţă de Marea Britanie.

Celebrarea evenimentului istoric are loc anual, în data de 4 iulie, fiind sărbătorit prin focuri de artificii, parade şi concursuri tradiţionale pe teritoriul Statelor Unite.

Printre cele mai importante evenimente de Ziua naţională se numără festivităţile din New York, Washington, Los Angeles, San Francisco şi Boston.

În New York va fi organizat cel mai mare foc de artificii din ţară, la care vor asista peste trei milioane de spectatori şi 12 milioane de telespectatori. Artista americană Kelly Clarkson va susține un concert.

În zona rezidenţială Coney Island din New York va fi organizat concursul anual de mâncat hotdog, un eveniment televizat în ultimii 46 de ani.

În Washington, cântăreţul Jimmy Buffett va susţine un concert alături de Orchestra Simfonică Naţională, Temptations, Beach Boys şi Luke Combs. Seara se va termina cu un foc de artificii.

În Los Angeles, autorităţile vor organiza un foc de artificii la Hollywood Bowl şi mai multe concerte.

La Boston va avea loc un concert al Orchestrei Boston Pops alături de cântăreţul Charles Rivers.

Desfăşurarea evenimentelor de Ziua Independenţei este atent monitorizată de către autorităţi, pentru evitarea oricărui posibil incident.

La 4 iulie americanii îşi celebrează valorile naţionale

Revoluţia Americană a  început în aprilie 1775, potrivit constitutionfacts.com.

În 1776, cele 13 colonii americane și-au declarat independenţa față de Imperiul Britanic, un eveniment care a condus la naşterea Statelor Unite ale Americii ca entitate suverană.

Thomas Jefferson – considerat unul dintre „părinţii fondatori” ai SUA, devenit al treilea preşedinte al statului (1801-1809) – a scris prima schiţă a Declaraţiei de Independenţă în luna iunie 1776.

Pe 2 iulie 1776, Congresul Continental – format din delegaţi ai coloniilor – a decis să declare independenţa.

La 4 iulie 1776, Congresul Continental a aprobat forma finală a Declaraţiei de Independenţă, la conceperea căreia s-a lucrat mai multe zile.

Declaraţie de Independenţă a fost semnată pe 2 august 1776 şi trimisă britanicilor în luna noiembrie a aceluiaşi an.

Data de 4 iulie a devenit data oficială inclusă în Declaraţia de Independenţă, iar copia semnată în august 1776, redactată de mână, poate fi văzută în prezent la Arhivele Naţionale din Washington.

În primii 20 de ani după semnarea Declaraţiei de Independenţă, americanii nu au sărbătorit această dată.

Până în anii 1790, documentul a fost considerat un un act controversat. Pe de o parte, democraţii republicani admirau Declaraţia de Independenţă şi pe Jefferson, pe de altă parte, federaliştii considerau actul prea franţuzesc şi prea anti-britanic.

În 1817, John Adams – al doilea preşedinte al SUA (1797-1801) – spunea că America nu este foarte interesată de trecutul ei.

După ce s-a încheiat războiul dintre americani şi britanici, izbucnit în 1812, partidul federalist s-a destrămat şi toate formaţiunile politice din anii 1820 – 1830 se considerau moştenitori ai lui Jefferson şi ai republicanilor democraţi.

Au început să circule din nou copii tipărite ale Declaraţiei de Independenţă, cu data de 4 iulie subliniată. Moartea lui Thomas Jefferson şi a lui John Adams pe 4 iulie 1826 a ajutat la promovarea ideii că 4 iulie trebuie sărbătorită ca dată importantă în istoria SUA.

În 1870, după apropape un secol de la Revoluţia Americană, Congresul american a declarat ziua de 4 iulie sărbătoare naţională.

În prezent, ziua de 4 iulie este marcată prin etalarea steagului american, discursuri politice, ceremonii, parade, petreceri, reuniuni de familie, picnicuri, meciuri de baseball, focuri de artificii şi alte evenimente.

Cu această ocazie, pe mesele americanilor se găsește mâncarea lor tradițională: „hot-dogs”, hamburgeri, porumb copt, limonadă, bere, pepene roşu şi plăcintă cu mere şi îngheţată.

5/5 - (8 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victoria BRAN
Mai multe Cultură
Comentarii închise.

Recomandări

Curtea Penală Internațională: dr. Fauci, Bill și Melinda Gates, șeful OMS, Klaus Schwab și oficiali din Marea Britanie ACUZAȚI de crime împotriva umanității

Un grup de activiști din Marea Britanie, din care face parte și fostul vicepreședinte al P…