Acasă Intern BAC 2018: Subiecte la română

BAC 2018: Subiecte la română

Astăzi, absolvenţii de liceu susţin prima probă la examenul de bacalaureat, la Limba şi literatură română, în prima sesiune.

Elevii clasei a XII-a de la profilul REAL, care susţin prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat, cea la Limba şi Literatura Română, au de analizat, la alegere, o poezie de Mihai Eminescu sau Tudor Arghezi, iare cei de la profilul UMAN au arta poetică în opera lui Ion Barbu sau Lucian Blaga.

Aproape 127.000 de candidaţi susțin această probă, examenul a început la ora 09:00 şi a durat trei ore.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ:

– susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale;

– susţinerea tuturor probele scrise şi nota 5 la fiecare dintre acestea;

– obţinerea mediei 6 cel puţin, la probele scrise.

Absolvenţii care au promovat toate clasele liceale cu medii generale de minimum 9,50, iar la examenul de Bacalaureat au obţinut media 10 primesc diplomă de merit.

Ca şi la Evaluarea Naţională 2018, lucrările proba la limba şi literatura română a examenului de Bacalaureat 2018 vor fi evaluate în centre zonale de evaluare din alte judeţe decât cele în care au avut loc probele.

Astfel, în urma evaluării lucrărilor contestate „nota iniţială pentru proba de limba şi literatura română a examenului de Bacalaureat se poate modifica, după caz, prin creştere sau descreştere, prin nota acordată la contestaţii.”

Astfel, nota comisiei de contestaţii a examenului de Bacalaureat este finală, întrucât nu se mai aplică regula celor 0,5 puncte diferenţă între nota de la evaluarea iniţială şi cea de la contestaţii.

Modele de subiecte Bacalaureat  2018

Anul acesta Ministerul Educaţiei a publicat in exclusivitate cateva modele posibile de subiecte pentru examenul de BAC 2018 la limba şi literatura română.

Modelele de subiecte pentru proba de limba şi literatura română a examenului de bacalaureat 2018 au fost publicate, pe site-ul edu.ro

Afișarea rezultatelor la Limba și literatura română

Afişarea primelor rezultate la limba şi literatura română este prevăzută pentru data de 4 iulie, până la ora 12.00. În aceeaşi zi, vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 12:00-16:00. Rezultatele finale ale Bacalaureatului 2018 vor fi făcute publice pe 10 iulie.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească mai multe condiţii. În primul rând, el trebuie să fi susţinut toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale. În plus, el trebuie să aibă minimum nota 5 la fiecare dintre probele de la examenul de Bacalaureat, iar media finală trebuie să fie cel puţin 6.

Sesiunea de Bacalaureat continuă pe 26 iunie, cu proba la Limba şi Literatura maternă (maghiară, germană, sârbă, slovacă, croată, turcă, ucraineană şi italiană), pe 27 iunie se va desfăşura proba obligatorie de profil, adică, matematică sau istorie şi ultima probă este cea la alegere, în funcţie de specializare şi este susţinută pe 28 iunie.

Prima sesiune a examenului de Bacalaureat 2018 a avut loc în 12 februarie, cu Proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română (proba A).

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Claudia DUȚĂ
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

Lansare de carte:
„Visul Măriei Sale”
de Andrei Breabăn

Scriitorul  și jurnalistul  Andrei Breabăn dăruiește cititorilor iubitori de lectură un no…