Acasă Tehnologie Blackberry modificat pentru a „ajuta cartelurile de droguri”

Blackberry modificat pentru a „ajuta cartelurile de droguri”

Directorul executiv al unei companii a creat smartphone-uri extrem de sigure, despre care se presupune că au fost folosite de unii dintre cei mai notorii criminali din lume, a fost acuzat în Statele Unite.

Canadian Phantom Secure a făcut „zeci de milioane de dolari” prin vânzarea dispozitivelor BlackBerry modificate pentru a fi utilizate de către cei de la Cartelul Sinaloa, au declarat anchetatorii.

Acuzațiile au marcat pentru prima investigație a autorităților americane care vizează o companie pentru crearea în mod conștient a tehnologiei criptate pentru infractori.

Departamentul de Justiție l-a arestat săptămâna trecută pe Vincent Ramos la Seattle. El a fost inculpat joi impreuna cu patru asociați.

Aceștia sunt acuzați de conspirație pentru că au contribuit la distribuirea de droguri. Ei riscă o condamnare la închisoare pe viață. Ramos este singurul din grup ca re află în arest.

„Această organizație Phantom Secure a fost concepută pentru a facilita traficul internațional de droguri în întreaga lume”, a declarat avocatul american Adam Braverman.

„Acești traficanți, inclusiv membrii Cartelului Sinaloa, au folosit aceste dispozitive complet criptate pentru a-și facilita activitățile de trafic de droguri pentru a evita controlul aplicării legii”.

„Mâinile altor organizații”

Blackberry nu a răspuns la cererile de comentarii adresate, joi de mass media – și anchetatorii nu au spus dacă firma a lucrat cu ei în acest caz.

Braverman a spus că Blackberry nu era singur în a-și modifica telefoanele în scopuri ilegale,a informat BBC.

5/5 - (15 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Călin ISĂRESCU
Mai multe Tehnologie
Comentarii închise.

Recomandări

Cursul Leu – Euro va depăși 5 lei în următoarele luni

Rata anticipată a inflației pentru orizontul de 12 luni a înregistrat o valoare medie de 4…