Acasă Extern Bombele continuă să cadă în Ghouta

Bombele continuă să cadă în Ghouta

Forțele pro-guvernamentale au efectuat raiduri aeriene, în timpul nopții,  în regiunea estică a rebelilor din Ghouta, Siria, a declarat o agenție de nonitorizare a războiului.

Mai mult de 100 de persoane, din care 77 civili, au fost ucise în raidurile aeriene din zona Ghouta din apropiere de Damasc, a declarat Observatorul din Marea Britanie pentru Drepturile Omului în Siria.

Organizația Națiunilor Unite a cerut, luni, o încetare imediată a focului în zonă.

Violența din estul Ghoutei face parte dintr-o escaladare mai largă a războiului pe mai multe fronturi din Siria în ultimele luni, în timp ce președintele Bashar al-Assad presează să pună capăt răzvrătirilor împotriva sa, care durează de șapte ani .

Cel mai puternic aliat al lui Assad este Rusia, care a impus un traseu diplomatic concomitent timp cu sporirea luptelor, ducând la crearea mai multor „zone de de escaladare”.

Ghouta orientală se află într-una din aceste zone, unde violența trebuie menținută, dar acordul nu include un fost afiliat al-Qaeda, care are o prezență mică acolo.

Alte grupări insurgente din estul Ghoutei, inclusiv fracțiunile islamiste, declară că guvernul sirian și Rusia folosesc prezența jihadistă ca pretext pentru a continua bombardamentul.

Nici militarii sirieni, nici Rusia nu au comentat recentul bombardamentul în Ghouta de est, dar au spus de multe ori că nu vizează civilii.

Observatorul a declarat că bombardamentele intensificate pregătesc o ofensivă pro-guvernamentală împotriva enclavei și că un grup de rebeli a împiedicat, în timpul nopții, o încercare a armatei Siriei de a avansa la al-Marj.

 

5/5 - (51 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Radu FLOREA
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Trustul Media Anima, cel mai nou grup de presă independentă din România

Trustul Media Anima este cel mai nou grup de presă independentă din România. Acesta  își p…