Acasă Economie Brexit: Land Rover reduce 1.000 de locuri de muncă

Brexit: Land Rover reduce 1.000 de locuri de muncă

Cel mai mare producător de autovehicule din Marea Britanie – Jaguar Land Rover – taie 1.000 de locuri de muncă pe piața internă, ca urmare a scădrii vânzărilor pe piața britanică, informează CNN.

Jaguar Land Rover, care este deținut de Tata Motors din India (TTM), are aproximativ 40.000 de angajați în Marea Britanie care produc peste 500.000 de vehicule pe an.

Compania reducelocurile de muncă într-o fabrică din Birmingham, care produce Jaguar F-Pace împreună cu Land Rover Discovery și diverse modele Range Rover.

Compania a spus că o scădere accentuată a vânzărilor de mașini britanice cauzată de pierderea încrederii consumatorilor a contribuit la luarea deciziei.

Vânzările Jaguar Land Rover din Marea Britanie în luna martie au scăzut cu 26% față de aceeași lună a anului trecut. Vânzările de mașini din întreaga industrie de automobile au scăzut cu aproape 16%.

Britanicii au redus cererile de achiziții de automobile ca urmare aa scăderii puterii de cumpărare datorate creșterii inflației, aceasta fiind un efect secundar al Brexit. O scădere bruscă a lirei după referendumul Brexit din 2016 a făcut produsele importate mai scumpe.

Cererea pentru autoturismele Jaguar Land Rover a scăzut și în Europa ca urmare a scandalului privind emisiile de noxe produse de motorină.

Jaguar Land Rover a subliniat că „scăderea imensă a cererii pentru diesel” a dus la decizia sa de a nu se reînnoi contractele pentru 1000 de muncitori.

Guvernele europene urmăresc să reducă vânzările de automobile pe motorină datorită noxelor produse și a efectului pe care îl au pentru mediului. Acest lucru a condus chiar la solicitarea interzicerii autoturismelor cu poluare puternică în unele orașe.

Conducătorii auto amână achiziționarea de autovehicule diesel noi în așteptarea unor orientări clare ale guvernului cu privire la viitor.

Sectorul britanic de producție auto are peste 800.000 de angajați, dar Brexit prezintă un mare risc pentru această industrie.

Producătorii auto se bazează pe un comerț liber, fără fricțiuni, pentru a vinde în cele 28 de țări din Uniunea Europeană.

CEO Jaguar Land Rover, Ralf Speth, a declarat la începutul acestui an, într-un interviu acordat Reuters, că Brexit este „cu adevărat provocator” pentru compania sa și pentru industria auto în general.

Producătorii auto sunt preocupați de faptul că Brexit ar putea duce la noi tarife, taxe și încetinirea tranzitului la granița cu Marea Britanie.

 

5/5 - (2 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Daciana ROIBU
Mai multe Economie
Comentarii închise.

Recomandări

Cea mai veche pictură rupestră este de acum 45.500 de ani

Arheologii a descoperit cea mai veche pictură rupestră cunoscută până în prezent în lume: …