Acasă Intern Dragnea: Pahonţu conduce STATUL PARALEL. Iohannis este doar ”o păpuşă” a sistemului

Dragnea: Pahonţu conduce STATUL PARALEL. Iohannis este doar ”o păpuşă” a sistemului

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat joi, la Antena3, că sistemul paralel nu este condus de preşedintele Klaus Iohannis, deoarece acesta este o „păpuşă”, cea mai importantă persoană este Lucian Pahonţu, şeful SPP.

Livu Dragnea speră ca 2019 să fie anul adevărului, în care să reuşească destructurarea acestui sistem ocult care doreşte să controleze instituţiile statului.

„Sunt şanse foarte mari să destructurăm acest sistem paralel. Nu Iohannis conduce statul paralel. El e o păpuşă. Un beneficiar. Se pare că Pahonţu este,” a afirmat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Liderul PSD susţine că scopul sistemului ocult este de a păstra controlul asupra instituţiilor statului.

„Mult timp am făcut greşeală să spun că e o vorba de o inteligenţă malefică superioară,” a spus Dragnea. ”Nici vorbă! E un grup de oameni care fac parte din această structură parastatală. Au două obiective: să facă bani nelegal şi să păstreze controlul pe toate instituţiile statului. Sigur, stau în genunchi, fac sluj la orice entitate străină care poate avea o influenţă. Pahonţu le gândeşte. Sunt câţiva lideri politici care trebui blocaţi, condamnaţi. De asemenea, să susţină divizia de presă care să arunce mereu cu fumigene, să facă scandal, ca să spună că nu e acela adevărul, vă arătăm noi care e, ca lumea să nu mai înţeleagă nimic.”

Iohannis este maestrul blocajelor din dorința de a mai obține un mandat

„Maestru al blocajelor (n.r.: preşedintele). Rolul de păpuşă. El e un instrument. Are un singur obiectiv. Să mai ia un mandat de preşedinte. Eu cred că nu (mai ia un mandat – n.r.). Nu a reuşit să păcălească foarte mulţi. Cred că Iohannis nu are capacitatea să îi păcălească.” a acuzat Liviu Dragnea la Antena 3.

„Cred că atunci când va funcţiona Secţia de investigare a magistraţilor la capacitate, 15-20 de posturi, când vor fi ocupate şi vor avea ce le trebuie. Nu aveau nimic săptămâna trecută. N-aveau nici telefon. Au venit la Guvern cu taxiul.(…) Guvernul ar fi trebuit să facă foarte multe lucruri. Poate şi la SGG încep să se mişte lucruri.(…) Pe de altă parte, au apărut judecători care au început să ia decizii, noi le spunem curajoase, pentru că deja răul a ajuns să fie banal în România. Ce rol are Iohannis? Iohannis are rolul de a ocupa scaunul de la Cotroceni şi de a lua nişte decizii care i se impun,” a mai spus Dragnea.

Lucrurile se vor schimba din toamna 2019

”Sper că până la finalul sesiunii, până la sfârşitul de vară, lucrurile acestea să fie finalizate şi de abia atunci, să spunem că începem să vedem adevărul. Sperăm să înceapă să vadă, să înţeleagă că nu mai are cine să îi preseze, să îi şantajeze, nu le mai arată nimeni o poză, un dosar.(…) Cred că şi acum sunt judecători cărora le e frică în continuare de SRI, de DNA. Am înţeles că sunt cinci-şase care încearcă să blocheze acea secţie specială de anchetare a magistraţilor.”

„Eu aş descrie că 2018 va fi anul începuturilor, referidu-ne la acest domeniu. Noi avem două obiective mari; bunăstare şi dreptate până la capăt, limitarea abuzurilor.(…) Unde e Kovesi acum? E la Parchetul General. Are întâlniri săptămânal cu oameni, unde stabilesc lucruri. Lazăr e tot acolo. Structura e aceeaşi. S-au descoperit foarte multe lucruri. E un proces care se apropie de apogeu, însemnând lipsa oricărei limite în a face orice. Vreau să spun că abuzurile la DNA acum sunt mai mari ca înainte. Ei merg pe ideea că, la câte am făcut, nu mai contează ce facem. Poate ducând mai departe această acţiune, poate scăpăm. Sperăm ca 2019 să fie anul adevărului,” a mai spus Dragnea.

Finanțarea de lucruri ilegale cu bitcoin

„Nu au fost deştepţi. Asta cred că merge spus. Şi au fost mincinoşi. Oamenii aceştia sunt disperaţi. Ei au început de a doua zi după alegeri, când Iohannis, într-o stare de nervozitate, a declarat că începe războiul cu mine şi cu PSD. A încercat să îl convingă pe Tăriceanu. Nu a reuşit. A început campanii de presă, dosare politice făcute mie şi lui Tăriceanu, dosarul de înaltă trădare la premier, spunând în afara – sprijiniţi-ne cu milioane, cu Soros. Cum au venit milioane de bitcoin ca să finanţeze lucruri ilegale. Se pare că a adormit DIICOT. Dacă ar fi fost aşa ceva legat de PSD sau ALDE se ciocneau dubele între ele pe străzi. Nu mai aveau loc,” a ironizat Liviu Dragnea, la Antena 3.

La jumătatea lunii noiembrie, a apărut informaţia că DIICOT ar ancheta modul în care mişcarea #rezist este finanţată, fiind investigate fapte de constituire de grup infracţional organizat şi spălare de bani.

În anchetă, sunt vizate tranzacţii cu cryptomonede realizate dintr-un depozit virtual, sumele depăşind 15 milioane dolari, scrie luju.ro

În ultimii trei ani, ar fi fost făcute 403 tranzacţii în valoare totală de 14,9 milioane de dolari, bani care ar fi ajuns la organizaţiile ce promovau protestele din România. Potrivit sursei citate, procurorii au în vedere faptul că toate sumele ar proveni de la Fundaţia Stefan Batory din Polonia. Cu câteva săptămâni înainte de protestul din 10 august, ar fi fost retrase din acel depozit virtual sute de mii de euro.

Ministrul Justiției trebuie să vină la guvern cu propunerea de adoptare prin ordonanţă a Codurilor penale.

„Nu am treabă nici cu aplopexia, nici cu disperarea. Ei sunt disperaţi, dacă te uiţi la ochi şi a colţurile gurii. Ce facem? Cât mai repede trebuie să intre în vigoare Codurile penale. Eu cred că ministrul Justiţiei, într-o perioadă rezonabilă, trebuie să le prezinte premierului, pentru a fi adoptate prin ordonanţă. Bâlciul acesta de a ataca la CCR nu poate continua la nesfârşit, pentru că totuşi, vorbim de o legislaţie importantă,” spune Dragnea.

„Am suficientă apreciere pentru ministrul Justiţiei, dar intervine momentul în care lipsa de decizie nu trebuie să existe. Sunt decizii politice. Nu putem bloca o ţară, reformarea sistemului, aducerea dreptul la un proces echitabil. Asta este o reformă majoră, nu este o glumă,” avertizează Dragnea.

Dragnea critică DUR articolul publicat Le Figaro după discuţia cu Iliescu: Dacă s-a dovedit că a fost minciună, înseamnă că a fost interes

Liviu Dragnea a criticat articolul din Le Figaro: Dacă s-a dovedit că a fost minciună, înseamnă că a fost interes

„Hai să plecăm de la Le Figaro. Acela nu a fost de fapt un interviu, ci o discuţie înregistrată cum a fost înregistrată. Cei care au urmărit subiectul vor putea să îşi dea seama că acea discuţie a fost pusă cu mâna. Dacă s-a dovedit că a fost o minciună, o mistificare, înseamnă că acolo a fost un interes. Tot în Franţa, a apărut într-un ziar de mic tiraj, că guvernul francez e supărat pe mine pentru că eu blochez corvetele pentru că vreau să le iau de la olandezi. Habar nu am cu cine o să le facă. Am văzut români care au spus – domnule, cum să facă aşa ceva. Aici cred că s-a greşit de către fostul ministru al Apărării sau Guvern. Trebuia luat G2G şi să decidă cu cine mergi, pentru că nu se cumpără biciclete, ci sisteme de apărare”, a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Recent, Le Figaro titra că fostul preşedinte Ion Iliescu spunea că PSD trece printr-o perioadă dificilă şi se confruntă cu „cea mai gravă criză politică”. „Este o perioadă dificilă, confuză pentru partid, care trăieşte cea mai mare criză politică a sa”, ar fi spus Ion Iliescu, conform Le Figaro, care personal nu îl apreciază pe Liviu Dragnea, a cărui „poziţie personală, cu probleme juridice, a creat fracturi interne” în PSD.

În înregistrarea pusă la dispoziţie ulterior, nu există partea în care Ion Iliescu ar vorbi despre fracturi în PSD cauzate de Liviu Dragnea, spune însă „în relaţiile din cadrul partidului situaţia nu este simplă. Nici măcar pentru liderul partidului şi pentru alţii”.

Ion Iliescu a negat, pe blogul personal, declaraţiile, precizând că a citit „cu uimire amestecată cu dezgust un soi de compilaţie despre PSD şi despre situaţia politică din România”.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victoria BRAN
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

Curtea Penală Internațională: dr. Fauci, Bill și Melinda Gates, șeful OMS, Klaus Schwab și oficiali din Marea Britanie ACUZAȚI de crime împotriva umanității

Un grup de activiști din Marea Britanie, din care face parte și fostul vicepreședinte al P…