Acasă Extern Ex-președintele Ahmadinejad a fost arestat

Ex-președintele Ahmadinejad a fost arestat

Relatarile venite din Teheran susțin că fostul președinte iranian Mahmoud Ahmadinejad a fost arestat pentru că a contribuit la protestele antiguvernamentale desfășurate, timp de două săptămâni, pe întreg cuprinsul țării.

O serie de rapoarte neconfirmate susțin că fostul președinte iranian a fost reținut și plasat sub arest la domiciliu, în urma acuzațiilor că acesta a susținut sau a instigat la proteste care au tulburat țara.

Știrea a fost  publicată sâmbătă de către biroul de presă din Londra, Al-Quds Al-Arabi, citând ceea ce au numit „surse de încredere din Teheran”.

Despre Ahmadinejad s-au publicat știri cu privire la vizita sa în orașul Bushehr din vestul Iranului,  spunând că „unii dintre actualii lideri [iranieni] trăiesc desprinși de problemele și îngrijorările poporului și nu cunosc nimic despre realitatea societății „, a relatat publicația Times of Israel.

Fostul lider al Iranului, care a deținut funcția de președinte al țării în perioada 2005-2013, a  susținut că actuala administrație din Teheran este un guvern cu o „gestionare defectuoasă” și actualii oficiali ai președintelui iranian Hassan Rouhani „cred că dețin controlul și că oamenii sunt o societate ignorantă „, potrivit Timesofisrael.com.

Guvernului Rouhani a răspuns la protestele antiguvernamentale prin arestarea a sute de protestatari și prin crearea unor mitinguri pro-guvernamentale bine organizate în Teheran și în alte orașe.

Oficialii guvernamentali din Teheran au acuzat amestecul străin, în special al  SUA,  Arabiei Saudite și Israelului.

 

5/5 - (11 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Cătălin RUS
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Un militar rus și-a sacrificat viața apărând cu propriul trup o mamă și fiică de tirul de mortiere tras de Nazi Azov

În Mariupol, un soldat rus, căruia încă nu i s-a aflat numele,  și-a pierdut viața în timp…