Acasă Diverse „Fire and Fury” – Calomnii aruncate asupra lui Trump

„Fire and Fury” – Calomnii aruncate asupra lui Trump

Un avocat al președintelui Donald Trump încearcă să oprească publicarea unei noi cărți explozive care pretinde că are informații privilegiate despre Trump și Casa Albă.

Avocatul Charles J. Harder a cerut editorului cărții să „înceteze imediat și să renunțe la publicarea, difuzarea sau diseminarea ulterioară a cărții”, într-o scrisoare văzută de jurnaliștii de la Washington Post.

Harder a declarat că autorul cărții va fi acuzat de calomnie.

Fire and Fury: Inside the Trump White House”este titlul cărții scrise de jurnalistul Michael Wolff, ce a declanșat o rapidă condamnare din partea Casei Albe, după ce, ieri, au fost publicate extrase din carte.

Secretarul de presă al Casei Albe, Sarah Huckabee Sanders, a declarat că această carte este „plină de falsuri și manipulări făcute de persoane care nu au acces sau influență în Casa Albă”. Un purtător de cuvânt al primei doamne a spus că soția președintelui a fost „foarte fericită” când soțul ei a câștigat alegerile.

Avocatul Harder a trimis prin care i-a cerut autorului o dezmințire, susținând că a încălcat un acord de confidențialitate, făcând „declarații de dispreț” despre președintele Trump.

Focul și Furia citează frecvent observațiile făcute de  Bannon despre Rusia, inclusiv despre o întâlnire a oficialilor din campania electorală cu un avocat rus „trădător” și „nepatriot”. Întâlnirea respectivă este acum de interes atât pentru anchetatorii din Congres, cât și pentru consilierul special Robert Mueller, care analizează posibilitatea unei înțelegeri în campaniei lui Trump cu Rusia.

Președintele Trump a răspuns cu o declarație vehementă în care îl acuza pe Bannon că a este nebun.

„Steve Bannon nu are nimic de-a face cu mine sau cu președinția mea”, a spus Donald trump. „Când a fost concediat, nu și-a pierdut doar slujba, ci și-a pierdut mințile”.

Președintele a adăugat: „Steve a fost rareori într-o întâlnire unu-la-unu cu mine și doar pretinde că a avut influență pentru a păcăli câțiva oameni fără acces și fără nici un indiciu, care l-au ajutat la scrierea de cărți false”.

În scrisoarea de încetare și retractare adresată lui Bannon avocatul Casei Albe îl acuză că a încălcat contractul său de angajare cu Donald Trump pentru a-l defăima pe președinte, potrivit Washington Post. Scrisoarea îi ordonă să înceteze comunicarea informațiilor confidențiale sau defăimătoare și să păstreze toate înregistrările în vederea pregătirii pentru acțiuni „iminente”.

Un extras din cartea susține că autorul a efectuat mai mult de 200 de interviuri cu președintele, cu personalul de conducere și cu alții timp de 18 luni.

Editorii cărții nu au răspuns imediat la o solicitare și nu au făcut comentarii.

 

5/5 - (13 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Denisa ORBAN
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

Noua tulpină de COVID se transmite mai ușor și are un grad de mortalitate crescut

Premierul Boris Johnson a atenționat vineri seara că noua tulpină a COVID-19  este mult ma…