Acasă Extern Germania: SPD va intra la guvernare

Germania: SPD va intra la guvernare

SPD și CDU sunt de acord să formeze coaliția politică de guvernare, a relatat agenția de știri Reuters, citând surse.

Conservatorii germani (CDU) și social-democrații (SPD), au convenit, vineri, asupra unui plan de negocieri formale de coaliție, au declarat surse din partid, susținând perspectivele de a pune capăt lunilor de incertitudine politică. Cele două formațiuni politice vor deschide calea unor negocieri detaliate în săptămânile viitoare. Înțelegerea dintre cele două partide înlătură incertitudinea care a subminat rolul Germaniei în afacerile internaționale și a ridicat întrebări cu privire la cât timp va rămâne Merkel în funcția de cancelar.

După 24 de ore de discuții, cei șase lideri au început să prezinte proiectul de 28 de pagini membrilor de partid, au declarat surse din partid.

Obținerea unui scor electoral redus la alegerile din septembrie, Angela Merkel s-a văzut obligată să se reîntoarcă la partidul de stânga SPD, pentru a reînnoi așa-numita „marea coaliție” după eșecul negocierilor din luna noiembrie cu Partidul Verzilor și partidul Liberal Democrat (FDP).

Cancelarul Angela Merkel, dorește să aibă o poziție consolidată în străinătate după mai bine de 12 ani de când se află la conducerea Germaniei.

Germania are cea mai mare economie din Europa, și soliditatea guvernării este crucială pentru menținerea prosperității în blocul comunitar.

Partenerii din UE așteaptă cu nerăbdare un nou guvern german care să contribuie la promovarea negocierilor pentru Brexit, a reformei zonei euro și a inițiativelor diplomatice ale Uniunii Europene.

Merkel a guvernat cu SPD în două dintre cele trei mandate, inclusiv în ultimul parlament din 2013-2017.

Înainte de a începe negocierile oficiale pentru formarea coaliție de guvernare, liderii SPD trebuie să convingă membrii partidului să dea undă verde la congresul planificat pentru 21 ianuarie.

Mulți membri SPD se tem că o nouă guvernare cu conservatorii ar slăbi și mai mult partidul după ce au obținut în alegerile din septembrie cel mai slab rezultat de la  înființarea Republicii Federale Germane, în 1949.

Kevin Kuehnert, șeful departamentului de tineret al SPD, a declarat joi că a planificat un tur al Germaniei „NoGroKo” pentru a convinge delegații partidelor să voteze împotriva ”marii coaliții”.

 

5/5 - (11 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victoria BRAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Curtea Penală Internațională: dr. Fauci, Bill și Melinda Gates, șeful OMS, Klaus Schwab și oficiali din Marea Britanie ACUZAȚI de crime împotriva umanității

Un grup de activiști din Marea Britanie, din care face parte și fostul vicepreședinte al P…