Acasă Extern Italia: Mișcarea 5 Stele revendică formarea guvernului

Italia: Mișcarea 5 Stele revendică formarea guvernului

Luigi Di Maio, președintele Mişcării Cinci Stele (M5S), revendică dreptul de a forma noul guvern al Italiei, în contextul în care formaţiunea a obținut cel mai mare procent în alegerile electorale parlamentare desfășurate ieri, a relatat AFP.

Mișcarea Cinci Stele a obţinut circa 32 % din sufragii, devenind astfel primul partid al ţării. Coaliţia formată în principal din dreapta (Forza Italia) şi extrema-dreaptă (Liga Nordului) are circa 37% din voturi, din care Liga Nordului are 18%, în timp ce blocul de stânga a coborât la aproximativ 23%

”Avem responsabilitatea de a da un guvern” Italiei (…). Suntem o forţă politică ce reprezintă întreaga țară, ceea ce nu pot spune despre alte formaţiuni, şi aceasta ne propulsează inevitabil la guvernarea ţării”, a declarat Di Maio, în vârstă de 31 de ani, în cadrul unei conferinţe de presă la Roma.

”Mişcarea Cinci Stele’ şi-a triplat numărul de parlamentari, ceea ce noi am anunţat în timpul campaniei”, a adăugat Luigi Di Maio, care le-a mulţumit celor 11 milioane de alegători care au avut încredere în candidaţii mişcării.

”Există regiuni întregi unde am obţinut peste 50 %, și zone în care am obţinut 75 % din voturi”, a afirmat Maio.

Luigi Di Maio a vorbit despre remele importante ale parlamentului care urmează să se constituie:  sărăcia, imigraţia, securitatea și locurile de muncă.

 

5/5 - (5 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Daciana ROIBU
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Cea mai veche pictură rupestră este de acum 45.500 de ani

Arheologii a descoperit cea mai veche pictură rupestră cunoscută până în prezent în lume: …