Acasă Diverse Made in SUA: brokerii aprovizionează lumea cu segmente umane

Made in SUA: brokerii aprovizionează lumea cu segmente umane

Segmente din corpurile americanilor care și-au donat corpul după moarte au fost exportate în cel puțin 45 de țări, iar mii de segmente sunt trimise anual în străinătate, a relatat Rreuters conform propriei investigații.

Sunt state care interzic astfel de tranzacții, în Statele Unite pare a merge orice, conform aceleiași surse.

Pe 20 iulie 2017, o navă de marfă sub pavilion Hong Kong a plecat din Charleston, Carolina de Sud, transportând mii de containere. Unul dintre ele a avut o marfă profitabilă: părți ale corpului de la zeci de americani morți.

Potrivit documentelor, expedierea era destinată Europei și includea aproximativ 6.000 de kilograme de reziduuri umane, evaluate la 67.204 dolari. Pentru a menține marfa nealterată temperatura recipientului a fost stabilită la 5 grade Fahrenheit.

Părțile corpului proveneau de la compania MedCure Inc. din Portland, un așa numit agent de brokeraj cu cadavre umane, provenite din disecția corpurilor donatorilor altruiști care au dorit să ajute știința. Destinatarii erau companii de instruire și cercetare medicale.

În anul 2008, Reuters a descoperit că brokerii din S.U.A. au exportat segmente umane în cel puțin 45 de țări, printre care Italia, Israel, Mexic, China, Venezuela și Arabia Saudită. Corpurile întregi sunt studiate la școlile medicale din Caraibe. Chirurgii plasticieni din Germania folosesc capete de la americani morți pentru a practica noi tehnici. Mii de piese sunt expediate anual în străinătate; un număr precis nu poate fi calculat deoarece nici o agenție nu urmărește exporturile acestei ”industrii”.

Cele mai multe formulare de aprobare a donatorilor, inclusiv cele de la MedCure, autorizează brokerii să facă disecție și să transporte segmente la nivel internațional. Chiar și așa, unele rude ale celor decedați au spus că nu-și dau seama că rămășițele unui persoane îndrăgite ar putea fi dezmembrate și trimise pe tot globul pământesc.

„Există oameni care nu și-ar dona corpurile dacă ar fi pe deplin informați”, a spus Brandi Schmitt, care conduce programul de donare anatomică al Universității din California. „Dar, în mod clar, există o mulțime de donatori care nu-și dau seama și nu primesc suficiente informații”.

Expedierile MedCure fac obiectul unei anchete federale. În noiembrie 2017, Biroul Federal de Investigații a percheziționat sediul companiei din Portland. Deși mandatul de percheziție rămâne sigilat, oamenii familiarizați cu această chestiune afirmă că se referă în parte la transportul maritim de peste mări.

MedCure cooperează cu investigatorii a spus avocatul companiei, Jeffrey Edelson. El a refuzat să comenteze percheziția FBI, dar a spus: „MedCure se angajează să se îndeplinească cele mai înalte standarde din industrie. Își asumă foarte serios obligația de a furniza nu numai exemplare sigure, ci de a face lucrurile într-un mod care respectă donatorii „.

Edelson a mai spus ca MedCure „are ca parteneri guverne și agenții din industrie pentru a respecta cerințele pentru transportul țesuturilor umane” și că „manipulatorii acestor mărfuri, șoferii și transportatorii sunt instruiți special pentru manipularea și transportul în siguranța a specimenelor umane”.

5/5 - (22 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Daciana ROIBU
Mai multe Diverse
Comentarii închise.

Recomandări

Cea mai veche pictură rupestră este de acum 45.500 de ani

Arheologii a descoperit cea mai veche pictură rupestră cunoscută până în prezent în lume: …