Acasă Extern Merkel se va ocupa de problemele presante din politică externă

Merkel se va ocupa de problemele presante din politică externă

Cancelarul Angela Merkel a declarat luni că va colabora cu Franța pentru a aborda chestiuni presante, cum ar fi politica comercială, războiul din Siria și concurența cu China după ce social-democrații (SPD) au aprobat aderarea la o coaliție cu conservatorii CDU.

„Ceea ce vedem și ascultăm în fiecare zi este că Europa trebuie să crească și Germania trebuie să aibă o voce puternică acolo, împreună cu Franța și alte state membre (ale Uniunii Europene)”, a spus Merkel în timpul unei declarații scurte adresate reporterilor.

Prioritățile includ politica comercială internațională, de care depind multe locuri de muncă în Germania, cea mai mare economie a Europei, asigurând o concurență deschisă cu China și tratarea „situației înfricoșătoare” din Siria.

„Este important să începem să lucrăm cât mai curând posibil”, a spus Merkel.

Președintele american, Donald Trump, a uimit săptămâna trecută aliații săi europeni cu intenția de a pune tarife pe importurile de oțel și aluminiu, declanșând un avertisment din partea Uniunii Europene că se va opune cu contramăsuri.

Rezultatul votului din SPD de duminică a adus liniște întreprinderilor germane și capitalelor europene, care spun că zona euro ar beneficia de faptul că Merkel ar putea să se asocieze cu președintele francez Emmanuel Macron pentru planuri ambițioase de reformare a blocului monetar european.

O discordie în coaliția de guvernare a Germaniei ar putea împiedica capacitatea cancelarului Merkel de a aborda provocări precum reformele zonei euro, politicile protecționiste ale lui Trump și dominația crescândă a Chinei. Războiul din Siria, care ar putea avea drept rezultat mai mulți refugiați care sosesc în Germania, este de asemenea o preocupare principală.

Atât conservatorii CDU Merkel, cât și SPD se află sub presiunea de a apărea distinctiv în rândul electoratului german într-o coaliție de guvernare apărută din necesitate mai degrabă decât din alegeri, ceea ce face dificilă echilibrare cererile conflictuale.

Mai mult de 6 din 10 germani au declarat într-un sondaj publicat luni că ei cred că această coaliție va servi un mandat de patru ani.

Mai mult de 56% dintre germani cred că Angela Merkel va deține un mandat de patru ani, a arătat un sondaj separat realizat pentru ziarul Bild.

Fostul ministru de externe, Joschka Fischer, a cerut coaliției să accelereze reformele zonei euro și digitalizarea, spunând că Europa riscă să piardă din punct de vedere politic și economic, pe măsură ce China și-a accelerat dezvoltarea tehnologică.

CDU și SPD au propriile priorități

Un conservator marcant, Jens Spahn, văzut ca posibil succesor al lui Merkel, a avertizat SPD să nu obstrucționeze politica guvernamentală în cadrul coaliției.

Spahn, un campion al dreptului pentru creștin-democrații lui Merkel, a declarat pentru radio Deutschlandfunk: „SPD trebuie să decidă: fie că guvernează împreună, fie că unii vor încerca să joace în opoziție în cadrul guvernului”.

Liderii SPD, sub presiunea de a-și reînvia partidul după ce au obținut cel mai mic rezultat în alegerile din septembrie, din 1949, de la înființarea Germaniei federale, au promis să lupte împotriva conservatorilor în problemele majore.

Lars Klingbeil, secretarul general al SPD, a declarat că partidul său dorește ca guvernul, așteptat să fie investit în această lună, să se ocupe de problemele sociale, cum sunt pensiile, educația și politica familială și consolidarea zonelor rurale.

Însă Volker Kauder, liderul parlamentar al conservatorilor, a declarat că partidul său se va concentra pe reducerea imigrației.

În ciuda adoptării unor contururi politice generale, cele două partide sunt împărțite cu privire la modul de implementare a politicilor privind imigrația, poluarea mediului, regulile muncii și bunăstarea.

Angela Merkel se confruntă, de asemenea, cu provocarea de atenuare a tensiunilor în cadrul propriului său bloc conservator, alcătuit din partidul CDU și din partenerii lor din cadrul CSU, Bavaria.

Luni, CSU a anunțat că nominalizarea a tei bărbați în guvern pentru posturile de la interne, transporturi și dezvoltare, deși în campania electorală a promis că va fi egalitate de gen

Liderul adjunct al SPD, Malu Dreyer, a declarat trustul media RND că mișcarea CSU a fost „dezamăgitoare” după ce femeile și-au câștigat dreptul de vot.

CDU a numit trei bărbați și trei femei pentru a ocupa șase posturi ministeriale în cadrul acordului de coaliție și se așteaptă ca SPD să facă același lucru. Aceasta înseamnă că viitorul guvern german va avea 16 miniștri, șapte femei, inclusiv Angela Merkel și nouă bărbați.

 

5/5 - (8 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victoria BRAN
Mai multe Extern
Comentarii închise.

Recomandări

Curtea Penală Internațională: dr. Fauci, Bill și Melinda Gates, șeful OMS, Klaus Schwab și oficiali din Marea Britanie ACUZAȚI de crime împotriva umanității

Un grup de activiști din Marea Britanie, din care face parte și fostul vicepreședinte al P…