Acasă Intern Teodorovici propune prelungirea președinției României la Consiliul UE și pe mandatul Finlandei

Teodorovici propune prelungirea președinției României la Consiliul UE și pe mandatul Finlandei

România se descurcă de minune la cârma preşedinţiei Consiliului Uniunii Europene, este de părere ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici. Oficialul spune că mandatul ţării noastre se poate prelungi pentru că putem face faţă oricărei probleme.

Altfel spus, putem deţine preşedinţia în locul Finlandei, care, potrivit calendarului oficial, va conduce Consiliul începând cu 1 iulie. La sfârşitul anului trecut, premierul Finlandei spunea că nu-şi doreşte, dar, dacă ar fi nevoie, ţara sa ar putea prelua preşedinţia Uniunii Europene în locul României.

„Piaţa de capital. Depinde de următoarea preşedinţie cum îşi va exercita, să spunem aşa, partea de preşedinţie. Dacă va fi la fel de pragmatică şi de eficientă şi de rapidă cum a fost preşedinţia română, dar am mai spus-o şi cu alte ocazii, având în vedere că şi guvernul dacă nu mă înşel finlandez se instalează puţin mai târziu, poate undeva prin iunie – iulie, dacă nu mă înşel, poate ar fi de luat în seamă şi o discuţie despre posibilitatea ca România să-şi extindă, să spunem aşa, asigurarea preşedinţiei rotative şi pentru următoarele şase luni de zile pentru a avea coerenţă, fermitate şi aceeaşi abordare pragmatică la nivel european”, a spus Eugen Teodorovici.

„Cred că pentru întreaga Europă ar fi benefic ca o ţară precum România, cunoscându-şi nevoile, diferenţele de abordare, de standarde duble, multe altele, să poată să imprime noului mandat din Parlamentului European şi al Comisiei Europene această viteză de lucru, acest ritm şi această dorinţă de de a schimba lucrurile în bine pentru întreaga Europă, nu doar pentru România.

România, aşa cum este astăzi, şi cum funcţionează preşedinţia astăzi, este o preşedinţie care poate asigura, fără niciun fel de sincopă, orice fel de subiect, oricât de dificil şi sensibil ar fi acesta. Erau îndoieli foarte mari nejustificate”, a spus Teodorovici.

Întrebat dacă a discutat acest lucru cu președintele Consiliului European, Donald Tusk, ministrul a răspuns: „Cu prima ocazie când o să-l văd, mai ales că ştie şi limba română, o să ne înţelegem perfect”.

5/5 - (6 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Adela BOTOȘ
Mai multe Intern
Comentarii închise.

Recomandări

Palatul Cotroceni: Întâlnire Klaus Iohannis – Ursula von der Leyen

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost primită, luni, la Palatul Cot…