Acasă Tehnologie Thoriu – combustibilul cu care realimentezi mașina o dată la 100 de ani

Thoriu – combustibilul cu care realimentezi mașina o dată la 100 de ani

Compania Power Systems a creat un motor care funcţionează pe bază de baterie plasmatică cu thoriu. Un singur gram de thoriu produce mai multă energie decât 28.000 de litri de combustibil convenţional, în timp ce o cantitate de 8 grame ar fi suficientă să propulseze o maşină timp de 100 de ani.

Thoriul este radioactiv, dar echipa tehnică a folosit bucăţele foarte mici pentru a construi o rază laser care încălzeşte apa şi produce abur. Acest abur este transformat în energie cu ajutorul unei turbine.

O mașină nu va avea nevoie niciodată să fie realimentată. De fapt, partea mecanică ar ceda cu mult înaintea combustibilului.

Ce este thoriul?

Este combustibilul nuclear al viitorului. Numele de thoriu vine de la Thor, zeul războiului în mitologia scandinavă.

Toriul este mai puţin radioactiv decât uraniul, putând fi exploatat în cariere de suprafaţă, iar acest lucru are un impact minim asupra mediului şi costuri relativ reduse de valorificare.

Cum funcționează?

Charles Stevens, CEO al Laser Power Systems, a anunţat că maşinile propulsate de thoriu nu vor apărea prea curând pe șosele, deoarece industria auto nu este interesată de proiect, fiind concentrată pe tehnologia clasică, care încă produce bani.

4.7/5 - (11 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Victoria BRAN
Mai multe Tehnologie
Comentarii închise.

Recomandări

Curtea Penală Internațională: dr. Fauci, Bill și Melinda Gates, șeful OMS, Klaus Schwab și oficiali din Marea Britanie ACUZAȚI de crime împotriva umanității

Un grup de activiști din Marea Britanie, din care face parte și fostul vicepreședinte al P…