Acasă Tehnologie Android rulează cu AR aplicații noi de la Google, eBay, Ikea

Android rulează cu AR aplicații noi de la Google, eBay, Ikea

Ca parte a Conferinței dezvoltatorilor de jocuri care se desfășoară în prezent în California, Google a împins capabilitățile de creștere a realității (AR) ale Android. Noile caracteristici ale aplicațiilor de pe eBay, Ikea și altele au fost lansate pentru a arăta exact de ce ar trebui să începem să ne îngrijim de AR pe mobil.

Realitatea în care grafica digitală se suprapune peste lumea reală a fost pe telefoane pentru o perioadă de timp, dar puterea de procesare mai rapidă și camerele îmbunătățite înseamnă că tehnologia este mai perfecționată ca niciodată. Aplicațiile recent dezvăluite fac uz de ARCore, tehnologia AR dezvoltată alături de Android.

Google în sine este un lider cu un nou experiment AR, Just a Line: Vă permite să schițați desene digitale în spațiul 3D, prin camera telefonului dvs., care apoi rămâne pe loc în timp ce vă deplasați. Este ca o versiune simplificată a binecunoscutei aplicație de vopsire VR Tilt Brush.

eBay a adăugat câteva smart-uri AR la aplicația Android.

Între timp, eBay a adăugat o nouă caracteristică AR la aplicația sa pentru Android. Puteți plasa casete virtuale de diferite dimensiuni în partea de sus a elementelor înainte de a le livra. Instalatorul de cutii AR apare automat în aplicație odată ce ați vândut un element.

eBay a adăugat câteva smart-uri AR la aplicația Android, cu dimensiunea cutiei (Credit: eBay)

Apoi este Ikea, care deja a investit masiv în AR tech. Versiunile anterioare ale aplicației Ikea v-au lăsat să renunțați la versiunile de mobilier în camerele dvs. reale pentru a vedea cum se potrivesc, dar acum există o ediție îmbunătățită a tehnologiei în aplicația proprie: Ikea Place. Aplicația a fost disponibilă pe iOS pentru o perioadă, folosind platforma rivală ARKit a Apple.

O altă aplicație care face saltul de la ARKit pe iOS la ARCore pe Android este aplicația Wayfair. La fel ca la Ikea, ideea este că puteți vedea cum ar trebui să arate mobilierul în casa dvs. înainte de a-l cumpăra – puteți să îl repoziționați cu ușurință și să îl vizualizați din toate unghiurile, doar schimbând poziția.

Ikea a lansat aplicația Place for Android pentru a vă ajuta să verificați mobilierul în locuința dvs.

Ikea a lansat App Place pentru Android pentru a vă ajuta să verificați mobilierul în realitatea camerei (Credit: Ikea)

Vă puteți aștepta să vedeți ARCore în multe alte aplicații și jocuri în următoarele luni, conform Google, însă aveți nevoie și de aplicația ARCore subadiacentă instalată. Deocamdată funcționează numai pe telefoane Pixel, telefoane recente Samsung, LG V30, Asus ZenFone AR și OnePlus 5, însă Google declară că această listă va crește în timp.

După ce au fost cartografiate aplicații, servicii cloud, platforme mobile, laptopuri și orice altceva, AR este ultimul câmp de luptă dintre Apple și Google. Apple a fost primul care a ieșit pe poartă cu ARKit anul trecut, dar Google se apropie rapid.

Atât ARKit, cât și ARCore sunt instrumente de dezvoltare: în esență, aceștia fac mai ușor întregul proces pentru aplicații care doresc să includă elemente de realitate augmentată în aplicațiile lor pe iOS sau Android. Acum, că aceste instrumente se maturizează, ar trebui să vedem mult mai mult pe telefoanele din 2018 și dincolo.

5/5 - (3 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Adela BOTOȘ
Mai multe Tehnologie
Comentarii închise.

Recomandări

Palatul Cotroceni: Întâlnire Klaus Iohannis – Ursula von der Leyen

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a fost primită, luni, la Palatul Cot…