Acasă Tehnologie Furie la „înțelegerea de pace” a căutării de imagini Google

Furie la „înțelegerea de pace” a căutării de imagini Google

Google a făcut mai dificilă salvarea imaginilor la produsul său de căutare imagine, ca parte a unei „înțelegeri de pace” cu biblioteca foto Getty Images.

În 2017, Getty Images s-a plâns la Comisia Europeană, acuzând Google de practici anticoncurențiale.

Google a spus că a eliminat anumite funcții din căutarea de imagini, inclusiv butonul „imagine”.

De ce s-a plâns Getty Images?

Getty Images este o bibliotecă de fotografii care vinde fotografii și ilustrate ziarelor, publicațiilor online,  radiodifuzorilor, ș.a.

Getty Images s-a plâns că la căutarea de imagini Google a facilitat accesul utilizatorilor la imaginile Getty Images pentru a le lua fără permisiune sau licență corespunzătoare.

Funcția de căutare a imaginii Google are un buton numit „vezi imagine” care deschide o imagine individuală în browserul web, facilitând descărcarea acesteia.

Oamenii ar putea să găsească și să facă fotografii, chiar dacă nu sunt de înaltă calitate, fără să viziteze site-ul Getty Images.

Cum a răspuns Google?

Ca parte a acordului cu Getty Images, butonul „vezi imagine” a fost eliminat.

Google a spus că schimbarea va „ajuta la conectarea utilizatorilor și a site-urilor utile”. De asemenea, a fost eliminat butonul „căutați după imagine”, care a fost o modalitate ușoară de a găsi copii mai mari ale fotografiilor.

Getty Images a spus că Google a fost de acord să afișeze informații despre drepturile de autor mai vizibil, alături de rezultate.

„Idee îngrozitoare”

„Pentru cei care întrebă, răspunsul este da, aceste schimbări au avut loc parțial din cauza soluționării noastre cu Getty Images săptămâna aceasta”, a spus Google.

„Soluțiile sunt concepute pentru a găsi un echilibru între nevoile utilizatorilor și nevoile editorilor, ambele părți interesate pe care le apreciem”.

Dar,  criticii spun că schimbările sunt „îngrozitoare” și „neprietenoase pentru utilizatori”.

„Aceasta este o idee groaznică … găsești o imagine pe Google Imagini doar pentru ca imaginea să nu fie nicăieri vizibilă”, a spus un utilizator pe Twitter. „Vorbiți despre distrugerea propriului serviciu de succes.”

Mulți oameni sugerează ca utilizatorii să încerce motoare de căutare rivale, cum ar fi Bing, care au încă buton de „imagine”.

Alții au subliniat faptul că făcând clic dreapta pe o imagine în browserul Chrome Google și dând clic pe „deschideți imaginea în fila nouă” replicați funcția lipsă.

Într-o declarație, Getty Images a spus: „Suntem încântați să anunțăm că, după ce am lucrat în colaborare cu Google în ultimele luni, preocupările noastre sunt recunoscute și ne-am retras reclamația”.

5/5 - (16 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Claudia DUȚĂ
Mai multe Tehnologie
Comentarii închise.

Recomandări

Lansare de carte:
„Visul Măriei Sale”
de Andrei Breabăn

Scriitorul  și jurnalistul  Andrei Breabăn dăruiește cititorilor iubitori de lectură un no…