Acasă Tehnologie Atac cybernetic la Jocurile Olimpice de Iarnă

Atac cybernetic la Jocurile Olimpice de Iarnă

Organizatorii Jocurilor Olimpice de iarnă din Pyeongchang au confirmat duminică că Jocurile au fost victime ale unui atac cibernetic în timpul ceremoniei de deschidere de vineri, dar au refuzat să dezvăluie sursa.

Sistemele de computer de la Jocurile Olimpice Jocuri, inclusiv serviciile de internet și de televiziune, au fost atacate de hackeri în urmă cu două zile, dar organizatorii au spus că nu au compromis nicio parte critică a operațiunilor lor.

„Menținerea operațiunilor sigure este scopul nostru”, a declarat purtătorul de cuvânt al Comitetului Olimpic Internațional (CIO), Mark Adams.

„Nu vom comenta problema cu care am avut de-a face. Ne asigurăm că sistemele noastre sunt sigure și că vor rămâne sigure. ”

Întrebat dacă organizatori știu cine a fost în spatele atacului, Adams a spus: „Cu siguranță nu știu. Însă cea mai bună practică internațională spune să nu vorbești despre un atac. „Jocurile Olimpice de Iarnă se desfășoară la doar 80 de kilometri de granița cu Coreea de Nord, care este încă în război din punct de vedere tehnic cu Coreea de Sud de la războiul din 1950-1953 a încheiat mai degrabă un armistițiu nu cu un tratat de pace.

Echipele sportive din cele două Coreei au participat împreună la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice pentru prima dată din 2006.

Coreea de Sud a folosit Jocurile Pyeongchang pentru a sparge gheața cu Coreea de Nord, care a făcut recent schimburi de amenințări nucleare cu Statele Unite..

„Toate problemele au fost rezolvate și recuperate ieri dimineață”, a spus la Pyeongchang, purtătorul de cuvânt al comitetului de organizare Sung Baik-ai spus reporterilor.

„Știm cauza problemei, dar acest tip de probleme apare frecvent în timpul Jocurilor. Am decis cu CIO că nu vom dezvălui sursa (atacului) „, a declarat el reporterilor.

Rusia, care a interzisă de la Jocurile Olimpice de Iarnă datorită dopajului unor sportivi, a declarat cu câteva zile înainte de ceremonia de deschidere că orice afirmații care leagă hackerii ruși de atacurile asupra infrastructurii legate de Jocurile Olimpice de la Pyeongchang nu au fost fundamentate.

Știm că mass-media occidentală intenționează să investigheze pseudo-anchete pe tema ”amprentelor rusești” în atacurile de hacking asupra resurselor informaționale legate de găzduirea Jocurilor Olimpice de Iarnă din Republica Coreea”, a declarat ministrul de externe al Rusiei.

„Bineînțeles, nu vor fi prezentate dovezi lumii”, se spune în declarație.

Cercetătorii din domeniul securității informatice au declarat în ianuarie că au găsit indicii timpurii că hackerii din Rusia ar putea planifica atacuri împotriva organizațiilor anti-doping și olimpice, ca represalii pentru excluderea Rusiei de la Jocurile de la  Pyeongchang.

Părțile interesate de la Jocurile Olimpice au fost atente la amenințarea de hacking și au luat măsuri pentru a se proteja de un atac cibernetic.

5/5 - (16 votes)

Distribuie pe:
Mai multe articole
Mai multe articole scrise de Daciana ROIBU
Mai multe Tehnologie
Comentarii închise.

Recomandări

Cea mai veche pictură rupestră este de acum 45.500 de ani

Arheologii a descoperit cea mai veche pictură rupestră cunoscută până în prezent în lume: …